Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Parfum: Duitse serie komt naar Netflix

  •  
21-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
165 keer bekeken
  •  
Parfum
De moderne verfilming van de roman van Patrick Suskind verschijnt vlak voor de kerst op Netflix.
Netflix gaat straks de Duitse serie Parfum aanbieden in Nederland. De thrillerserie werd losjes gebaseerd op het gelijknamige boek van Patrick Suskind, dat in 2006 als eens door Tom Tykwer ( Sense8 ) tot speelfilm werd bewerkt. Het boek en de film speelden zich af in het Frankrijk van de 18e eeuw, maar de tv-bewerking verplaatst het verhaal naar een hedendaagse setting. Op een kostschool raken zes kinderen met elkaar bevriend vanwege hun diepe passie voor geuren. Als één van hen jaren later op wrede wijze wordt vermoord, komen er tijdens de politieverhoren verontrustende geheimen boven water. Rollen zijn er voor Wotan Wilke Mohring (Valkyrie), August Diehl (Inglourious Basterds), Friederike Becht (The Reader), Christian Friedel (The White Ribbon), Susanne Wuest (Goodnight Mommy) en Ken Duken (Inglourious Basterds).
Parfum is vanaf 21 december te bekijken op Netflix. De reeks bestaat uit in totaal zes afleveringen, die allemaal geregisseerd werden door Philipp Kadelbach (SS-GB).
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!