Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Paquita Salas S03E01: is ze definitief met pensioen?

  •  
28-06-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Paquita Salas
Ook het derde seizoen is een mooie wisselwerking tussen flair en komedie.
Het leven van de gepensioneerde, voormalige artiestenmanager Paquita Salas (zeer aandoenlijke rol van Brays Efe) is behoorlijk saai: wakker worden met een slaapmasker; weemoedig staren naar een filmposter; koekjes dippen in de thee; met bejaarden aan de bewegingstherapie in het zwembad; haren laten verven bij de kapsalon. Maar dan verschijnt er ineens een uitnodiging voor de 34 e Goya’s – de Spaanse Oscars. Salas wil de envelop in de prullenbak werpen, maar besluit – het bloed kruipt waar het niet gaan kan – toch de ceremonie bij te wonen.
Tijdens de avond stuit ze bij de toiletten op actrice Macarena García (veel actrices spelen een melodramatische versie van zichzelf in Paquita Salas). Ze weent omdat het uit is met haar vriend, een rockster, die een van zijn nieuwe songs aan haar wijdde. Salas vertelt vervolgens dat ze in de jaren 80 datete met een muzikant, die het bekende nummer Cadillac Solitario aan haar opdroeg (beide dames zullen het lied aan het einde van de aflevering opvoeren). En Salas vertelt ook dat ze niet met pensioen is, maar dat haar carrière op pauze staat. Dat is wel ironisch: het was García’s keuze om weg te gaan bij Salas’ agentschap en daarmee ruïneerde ze Salas.
Nu zijn de vrouwen voor even verenigd: García wil haar keramiek stelen uit de lommerrijke villa van haar soon to be ex-vriend. In een manische bui – en in een geestige scène - pogen de twee dames over de muur van het huis te klimmen. Het alarm gaat af en de politie is snel ter plaatse. Terwijl Salas haar handen omhoog doet scheurt haar jurk, waardoor haar bh zichtbaar wordt. Met een venijnige blik draait ze zich om en schreeuwt ze dat ze zich eerst wil fatsoeneren. In de cel biecht de actrice vervolgens aan haar oud-manager op dat ze depressief is, maar wel binnenkort naar Hollywood vertrekt. Salas is trots als een pauw.
De perikelen rondom de Goya’s hebben de sterrenmaker nieuwe energie gegeven. Ze wil weer beroemd worden door beroemdheden te vertegenwoordigen. Dat is het bitterzoete aan Paquita Salas: omdat ze zelf niet over een noemenswaardig talent beschikt probeert ze koste wat kost het uitzonderlijke talent van haar cliënten over het voetlicht te brengen. Showrunners Javier Ambrossi en Javier Calvo weten die strijd ook in het derde seizoen met veel flair en komedie over het voetlicht te brengen.
Paquita Salas S03, vanaf 28 juni 2019 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!