Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Paper Girls S01E01: tijdreizen + coming of age

  •  
29-07-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Paper Girls
Een groep jonge krantenbezorgsters belandt vanuit de jaren tachtig ineens in de toekomst in intrigerende sciencefictionthriller.
Het bezorgen van kranten in de gemeenschap waar tiener Erin (Riley Lai Nelet) woont is geen sinecure, zo ontdekt ze op haar eerste werkdag. Er is een groep jongens die de krantenbezorgers – en dat zijn allemaal jonge vrouwen – lastigvalt. Het duurt dan ook niet lang voordat Erin kennismaakt met Tiffany (Camryn Jones), K.J. (Fina Strazza) en Mac (Sofia Rosinsky). Samen vormen ze een front tegen de pestkoppen. Hoewel ze niet kunnen bevroeden dat ernstigere zaken zich diezelfde ochtend nog zullen aandienen. Want ineens wordt de lucht paars en lijkt het alsof de Apocalyps is aangebroken.
De vier meiden lijken zich midden in een soort interdimensionale burgeroorlog te bevinden, waarin ‘de Ondergrondsen’ (die eruitzien als steampunkers) het opnemen tegen een mysterieus leger bestaande uit soldaten in zilveren outfits. Komen ze uit de toekomst? Misschien, maar het duurt niet lang voordat Erin zich realiseert dat de krantenbezorgers zijn geteleporteerd naar de toekomst. Zo treft ze in haar ouderlijk huis namelijk de volwassen versie van zichzelf (Ali Wong). Showrunner Stephany Folsom (bekend van haar scenario voor Toy Story 4 ) werpt in de pilotaflevering meer vragen dan antwoorden op, in een sciencefictionthriller die aangekondigd werd als een tegenhanger van Stranger Things.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Paper Girls
Die vergelijking komt niet erg uit de lucht vallen. Paper Girls speelt zich af in 1988, en valt dus net als Stranger Things in de categorie van eighties galore. En in beide titels staan de perikelen rondom een jonge vriendengroep centraal. Paper Girls oogt daarentegen wel beduidend minder imposant dan de franchise van de gebroeders Duffer. Er was waarschijnlijk niet zo’n groot budget voorhanden. Maar Folsoms creatie intrigeert wel en smaakt naar meer, mede dankzij de uitstekende casting. 
Paper Girls S01, vanaf 29 juli 2022 bij Amazon Prime Video
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!