Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Overzicht: nieuwe films en series bij de NPO

  •  
23-09-2021
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Dwaalspoor
Welke nieuwe en nog lopende series zijn dit weekend en daarna te zien bij NPO? Een overzicht van de titels.
Foto credit: Melle van Essen
Nieuwe series dit weekend...
Too Close (vrijdag 24/09, NPO 2) Britse thrillerserie over het kat-en-muisspel tussen een psychiater (Emily Watson) en een mogelijk psychopathische vrouw (Denise Gough). Staat ook in zijn geheel op NPO Start. Lees de recensie.
 
Nog lopende series dit weekend...
Flikken Rotterdam S05 (vrijdag 24/09, NPO 1) Spin-off van Flikken Maastricht. In deze aflevering raakt Hein Berg (Huub Stapel) bij een zaak betrokken wanneer een vriendin die werkzaam is in de kunstwereld wordt ontvoerd.
Endeavour Morse S07 (zaterdag 25/09, NPO 2) Britse misdaadserie die dient als een prequel op Inspector Morse. Ditmaal ontdekt Morse een link tussen een ongeval op Lady Matilda's College en een aantal voorvallen op Oxford.
The Sommerdahl Murders S02 (zaterdag 25/09, NPO 3) Deense misdaadserie over rechercheur Dan Sommerdahl (Peter Mygind), die te maken krijgt met een brand in een restaurant, op de vooravond van een kookwedstrijd.
Maud en Babs (zondag 19/09, NPO 1) Dramaserie over een vrouw (Rifka Lodeizen) die als mantelzorger aan de slag gaat voor haar dementerende moeder (Loes Luca). Tevens met Peter Paul Muller en Kim van Kooten. Lees de recensie.
 
Films dit weekend...
Nothing Personal (vrijdag 24/09, NPO 2) Nederlands-Ierse dramafilm waarin een rebelse jonge vrouw (Lotte Verbeek uit The Borgias) naar Ierland vlucht en daar een in de bossen wonende kluizenaar (Stephen Rea) ontmoet.
50/50 (vrijdag 24/09, NPO 3) Tragikomedie waarin een twintiger met kanker (Joseph Gordon-Levitt) humor probeert te vinden in zijn ernstige situatie. Scenarist Will Reiser baseerde het script op zijn eigen ervaringen met de ziekte.
Beyond Sleep (zaterdag 25/09, NPO 2)  Existentiële dramafilm gebaseerd op het boek Nooit Meer Slapen, over een geoloog (Reinout Scholten van Aschat) die afreist naar een plek in Noorwegen waar het bijna niet donker wordt.
Millennium: Gerechtigheid (zaterdag 25/09, NPO 3) Tweede film gebaseerd op de boekenreeks van Stieg Larsson. Lisbeth (Noomi Rapace) wordt verdacht van moord, maar Mikael (Michael Nyqvist) gelooft nog in haar onschuld.
Dwaalspoor (zondag 26/09, NPO 3) Televisiefilm waarin een gepensioneerde agent (Raymond Thiry uit Doodstil ) op eigen houtje op zoek gaat naar zijn verdwenen kleindochter, wanneer zijn ex-collega's haar niet gevonden krijgen.
 
Series en films na het weekend...
Dertigers S02 (maandag 27/09, NPO 3) Dramaserie over acht dertigers die nog altijd bevriend zijn. Elke maandag zijn de afleveringen die in de nieuwe werkweek worden uitgezonden ook al vooruit te kijken op NPO Plus. Lees hier meer.
I Don’t Wanna Dance (donderdag 30/09, NPO Plus) Waargebeurde dramafilm waarin de 15-jarige Joey na bij zijn tante te hebben gewoond bij zijn moeder mag wonen, maar daar moeite heeft om Jeugdzorg buiten de deur te houden.
 
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!