Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Overzicht: nieuwe series en films bij de NPO

  •  
02-09-2021
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
20th Century Women
Welke nieuwe en nog lopende series zijn dit weekend en daarna te zien bij NPO? Een overzicht van de titels.
Nieuwe series dit weekend...
Flikken Rotterdam S05 (vrijdag 03/09, NPO 1) Spin-off van de serie Flikken Maastricht, waarin nu de havenstad Rotterdam wordt gebruikt als de plek van handeling. Ook wekelijks vooruit te kijken op NPO Plus. Bekijk de trailer.
Endeavour Morse S07 (zaterdag 04/09, NPO 2) Prequel op Inspector Morse, waarin we de detective zien als jongeling in de jaren zestig. De zevende reeks speelt zich inmiddels af aan het begin van de jaren zeventig. Lees de recensie.
 
Nog lopende series dit weekend...
The Accident (vrijdag 03/09, NPO 2)  Britse dramaserie met Sarah Lancashire, waarin een vreselijke tragedie die zich voltrekt op een bouwplaats zorgt voor opschudding in een klein stadje in Wales, waarna veel inwoners zich laten horen.
Normal People (vrijdag 03/09, NPO 3) Britse dramaserie over de liefdesrelatie tussen twee jongeren die afkomstig zijn uit totaal verschillende milieus. Lenny Abrahamson (Room) en Hettie Macdonald (Doctor Who) regisseerden de reeks.
The Promise (zaterdag 04/09, NPO 3)  Sarah heeft nog altijd gevoelens voor Tony, maar dat brengt haar en haar team in de problemen. Twintig jaar eerder wordt Tony gearresteerd voor de moord op Charlotte. Laatste twee afleveringen.
 
Films dit weekend...
Yentl (vrijdag 03/09, NPO 2) Muzikale dramafilm van en met Barbra Streisand. Ze speelt een joodse vrouw die zich rond het jaar 1900 voordoet als man zodat ze kan gaan studeren op een religieuze school, waar ze ook verliefd wordt.
The Big Sick (vrijdag 03/09, NPO 3) Semi-biografische film van Kumail Nanjiani ( Little America ). Hij speelt een Amerikaanse komiek met Pakistaanse roots die een relatie begint met een witte studente (Zoe Kazan). Lees hier meer.
Rojo (zaterdag 04/09, NPO 2) Argentijnse dramafilm die zich afspeelt vlak voor de staatsgreep door Videla in de jaren zeventig. Een succesvolle advocaat heeft in een restaurant een aanvaring met een man die flink uit de hand loopt.
20th Century Women (zaterdag 04/09, NPO 3) Komische dramafilm over vrouwen met vrije geesten in Californië aan het einde van de jaren zeventig. Met hoofdrollen voor Annette Bening, Greta Gerwig en Elle Fanning. Lees hier meer.
King of the Road (zaterdag 04/09, NPO 3) Psychologische drama-thriller over een vrachtwagenchauffeur (Guido Pollemans) met een hekel aan Marokkanen, die plots de Marokkaans-Nederlandse Sadiq (Majd Mardo) als zijn bijrijder krijgt.
Bumperkleef (zondag 05/09, NPO 3) Thriller over een man (Jeroen Spitzenberger) die tijdens een autorit ruzie krijgt met de bestuurder van een wit bestelbusje. De ruzie escaleert razendsnel en zelfs zijn familie blijkt niet meer veilig.
 
Nog lopende series na het weekend...
Dertigers S02 (maandag 06/09, NPO 3) Dramaserie over acht dertigers die nog altijd bevriend zijn. Elke maandag zijn de afleveringen die in de nieuwe werkweek worden uitgezonden ook al vooruit te kijken op NPO Plus. Lees hier meer.
 
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!