Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Overzicht: nieuwe films en series bij de NPO

  •  
29-07-2021
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
The Specials
Welke nieuwe en nog lopende series zijn dit weekend en daarna te zien bij NPO? Een overzicht van de titels.
Nog lopende series dit weekend...
The Hunting (vrijdag 30/07, NPO 2) Zoe wil zich niet zomaar zwart laten maken en slaat hard terug. Ray en Eliza proberen de publiciteitsgolf rond het seksschandaal in te dammen, maar komen lijnrecht tegenover elkaar te staan.
Blackspace (vrijdag 30/07, NPO 3) De dood van Tom wordt gehuld in mysterie als blijkt dat hij een mix van pillen had geslikt en deze hem mogelijk fataal is geworden. Rami komt in het ziekenhuis in aanvaring met rector Hanoch.
McDonald & Dodds (zaterdag 31/07, NPO 2) In een verslavingskliniek komt iemand op mysterieuze wijze om het leven. Als het om een moord blijkt te gaan vormen de leden van een therapiegroep de verdachten. Laatste aflevering.
Witch Hunt (zaterdag 31/07, NPO 3) De situatie rond de transactie geeft Ida niet alleen moeilijkheden op haar werk: onder haar vrienden zijn de meningen over de juist aanpak ook verdeeld. Derde en vierde aflevering van de acht.
 
Aankomende films...
Goldie (vrijdag 30/07, NPO 3) Amerikaans filmdebuut van de Nederlandse regisseur Sam de Jong (Prins), waarin de tiener Goldie haar zusje beschermt terwijl ze haar droom om danseres te worden najaagt. Lees de recensie.
Portrait of a Lady on Fire (zaterdag 31/07, NPO 2) Frans kostuumdrama waarin de kunstenares Marianne (Noémi Merlant) het huwelijksportret van Heloïse (Adèle Haenel) moet schilderen en er een liedestrelatie opbloeit.
Reservoir Dogs (zaterdag 31/07, NPO 3) Regiedebuut van Quentin Tarantino over een uit de hand gelopen overval door een groep criminelen. We krijgen de beroving zelf niet te zien, maar wel de nasleep en de voorbereiding.
Billy (zaterdag 31/07, NPO 3) Komische dramafilm geregisseerd door cabaretier Theo Maassen, die het scenario schreef samen met Sander van Opzeeland, waarin een buikspreker moeite heeft met zijn grofgebekte pop.
Hors Normes (zondag 01/08, NPO 2) Komisch drama over de vriendschap tussen een joodse man (Vincent Cassel) en een moslim (Reda Kateb) die maatschappelijk enorm betrokken zijn. Van de makers van Intouchables.
Onze Jongens in Miami (zondag 01/08, NPO 3) Romkom waarin Jorrit (Jim Bakkum) en Bas (Martijn Fischer) nu in Miami een stripclub openen. Ze treffen er ook twee Nederlandse vrouwen (Eva van de Wijdeven en Maaike Martens).
God’s Own Country (donderdag 05/08, NPO 3) Romantische dramafilm waarin een jonge man (Josh O’ Connor uit The Crown) die woont op het Ierse platteland verliefd wordt op een Roemeense gastarbeider. Lees de recensie.
 
Nieuwe series na het weekend...
It’s a Sin (maandag 02/08, NPO 3) Britse dramaserie van de bedenker van Years and Years over de aidscrisis in de Londense gayscene in de jaren tachtig. De afleveringen zijn tevens al allemaal te zien op NPO Plus. Lees de recensie.
Bloodlands (donderdag 05/08, NPO Plus) Misdaaddrama geproduceerd door de maker van Line of Duty, waarin een agent de dood van een voormalig IRA-kopstuk onderzoekt. Vanaf 7 augustus ook te zien op tv. Bekijk de trailer.
 
Verder is vanaf maandag ook Swanenburg weer dagelijks te zien....
 
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!