Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Overzicht: nieuwe series en films bij de NPO

  •  
24-03-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
Ida
Welke series en films zijn binnenkort te bekijken bij NPO? Een overzicht van de aangekondigde titels.
Nieuwe series dit weekend...
Het jaar van Fortuyn (vrijdag 25/03, NPO 1) Waargebeurde dramaserie over de politieke strijd tussen Pim Fortuyn (Jeroen Spitzenberger) en Ad Melkert (Ramsey Nasr). Van Penoza -schrijver Pieter Bart Korthuis. Lees de recensie.
The Salisbury Poisonings (vrijdag 25/03, NPO 2) Britse dramaserie over de (nasleep van de) vergiftiging van de Russische ex-spion Sergei Skripal en zijn dochter Yulia, die samen gevonden werden op een bank in een park. Lees de recensie.
Furia (zaterdag 26/03, NPO 3) Noorse thrillerserie waarin een voormalig agent (Pål Sverre Hagen) betrokken raakt bij een zaak rond een extreemrechtse groep die geïnfiltreerd is door een lokale undercover-agente. Lees de recensie.
Killing Eve S04 (zondag 27/03, NPO 3) Eigenzinnige thrillerserie waarin de extreem gevaarlijke huurmoordenaar Villanelle (Jodie Comer) geobsedeerd raakt door een vrouw (Sandra Oh) die werkt voor de geheime dienst. Lees de recensie.  
 
Nog lopende series dit weekend...
Flikken Maastricht S16 (vrijdag 25/03, NPO 1) De val van Eddie (Tygo Gernandt) klapt dicht als hij Procureur Generaal Donkersloot inlicht over de vermeende moord van Wolfs op Luca, de toenmalige vriend van Floor.
Manhunt S02 (zaterdag 26/03, NPO 2) Colin en zijn team hebben vertrouwen in de nieuwe aanpak, maar dan wordt er opnieuw een brute aanval gepleegd op een wat oudere vrouw. Ook is er wat extra mankracht nodig.
Kin (zondag 27/03, NPO 2) Frank bezoekt zijn vader in de gevangenis, maar wordt eraan herinnerd dat met hem niet te sollen valt. Amanda neemt een advocaat in de arm, terwijl de mensen om haar heen gevaar lopen.
De verschrikkelijke jaren tachtig (zondag 28/03, NPO 3) Tragikomische serie met onder meer Jacob Derwig ( Klem ) en Malou Gorter ( Oogappels ), over de mensen in een vrij chaotische woongroep in de jaren tachtig.
 
Films dit weekend...
Ida (vrijdag 25/03, NPO 2) Dramafilm over een vrouw die op het punt staat om non te worden en een reis onderneemt met haar enige nog levende familielid. Won als eerste Poolse productie de Oscar voor beste buitenlandse film.
Teen Spirit (vrijdag 25/03, NPO 3) Regiedebuut van acteur Max Minghella (Nick in The Handmaid's Tale ) over een verlegen tiener (Elle Fanning) die wil ontsnappen uit haar geboorteplaats en droomt van een carrière als zangeres.
Dunya & Desie in Marokko (zondag 26/03, NPO 3) Om half vier kun je kijken naar de filmversie van de jeugdserie, waarin Dunya (Maryam Hassouni) en Desie (Eva van de Wijdeven) levenslessen leren tijdens een tripje naar Marokko.
 
Nieuwe series na het weekend...
The Long Call (donderdag 31/03, NPO Plus) Misdaadserie gebaseerd op boeken van Ann Cleeves, de bedenker van onder meer Vera Stanhope en Jimmy Perez. Ben Aldridge is te zien als inspecteur Matthew Venn. Bekijk de trailer.
 
Nog lopende series na het weekend...
Exit (donderdag 31/03, NPO 3) Tragikomische serie uit Noorwegen over vier vrienden die in Oslo in de financiële sector werken en daarnaast hun grenzen opzoeken op het gebied van seks, drank en drugsgebruik. Lees de recensie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!