Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Outlander: zevende seizoen gaat in juni van start bij Ziggo

  •  
26-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
22687 keer bekeken
  •  
Outlander_S7_Poster © 2023 Sony Pictures_vanaf 19-6-23 alleen bij Ziggo Movies & Series (XL)

© Sony Pictures

Het nieuwe seizoen van het historische tijdreisdrama is in Nederland eerst exclusief te zien bij Ziggo en gaat vermoedelijk een jaar later ook in première op Netflix.

Het zevende seizoen van Outlander gaat op 19 juni, en dat is drie dagen na de Amerikaanse première, van start bij Ziggo Movies & Series: vanaf dan verschijnt er acht weken lang elke maandag een nieuwe aflevering. Daarna wordt er wel een pauze ingelast, want het zevende seizoen werd opgesplitst in twee delen en de resterende afleveringen gaan in première op een nog te bepalen datum in 2024. Outlander volgt de verpleegster Claire (Caitríona Balfe), die vanuit de jaren veertig wordt getransporteerd naar 1743 en een romance beleeft met de Schotse strijder Jamie (Sam Heughan), met wie ze uiteindelijk neerstrijkt in Amerika. In de nieuwe reeks moet Jamie zich haasten om te voorkomen dat Claire ten onrechte wordt veroordeeld voor de moord op Malva Christie, maar wordt zijn missie bemoeilijkt door de uitbraak van de Amerikaanse Revolutie.

Het is nu nog niet bekend wanneer het zevende seizoen van Outlander hier op Netflix verschijnt, maar bij de vorige seizoenen was dat telkens een jaar na de Nederlandse première bij Ziggo.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!