Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Outlander-schrijfster haalt uit naar zender Starz

  •  
30-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Outlander
Volgens Starz is het ontblote bovenlijf van Sam Heughan verantwoordelijk voor veel van de kijkcijfers.
Outlander doet het goed bij vrouwelijke kijkers en Jeffrey Hirsch van Starz, de zender waar de serie in Amerika te bekijken is, vertelde in een interview met The Hollywood Reporter waarom: 'Je kan zeggen dat zij de serie leuk vinden omdat Claire een chirurg is die door de tijd reist, maar het oog wil ook wat en ze vinden het leuk als Jamies ontblote bovenlijf te zien is.' Diana Gabaldon, de schrijfster van de Outlander-boeken, gaf Hirsch vervolgens een sneer op Twitter: 'Ik weet het niet Jeffrey, van mijn boeken zijn er ruim 30 miljoen exemplaren in 42 landen. Ik krijg veel e-mails van fans en daarin wordt bijna niet gesproken over Jamie zonder shirt, tenzij het gaat om zijn littekens.' Overigens zegt Gabaldon wel een fan te zijn van de tv-verfilming.
Seizoen vijf van Outlander gaat 'begin 2020' van start. De eerste drie seizoenen zijn momenteel te zien op Netflix, terwijl seizoen vier in Nederland te vinden is bij Ziggo.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!