Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Outer Range S01E01-02: Josh Brolin in bizar neo-western mysterie

  •  
17-04-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
154 keer bekeken
  •  
Outer Range
Een mysterieus zwart gat wordt gevonden op het landgoed van een familie die ruziet met de buren.
De serie Outer Range speelt zich af op het platteland in Wyoming en draait om familie, stierenrijden, landrechten en een mysterieus zwart gat. De serie is een combinatie van familiedrama, western, bovennatuurlijk mysterie en scifi, en heeft met de immense groene landschappen van Wyoming een prachtige esthetiek. Maar, bovenal is het heel bizar en de scènes in het donker hadden zichtbaarder gefilmd kunnen worden.
Josh Brolin ( Dune, Avengers: Endgame ) geeft gestalte aan de niet veel pratende ranchhouder en veeboer Royal Abbott. Wanneer hij op zoek is naar een weggelopen koe ontdekt hij een perfect rond, bodemloos gat met een laag sterrenstof op zijn weide. Uiteraard doet hij zijn hand erin en dan ziet hij flashes van de nabije toekomst.
Outer Range
Royal is in tegenstelling tot zijn vrouw Cecilia (Lili Taylor) sceptisch over het geloof. Cecilia sleept haar man, haar twee volwassen zonen en haar kleindochter elke zondag naar de kerk. De vrouw van hun zoon Perry (Tom Pelphry, Ozark ) is al negen maanden vermist en de zoektocht wordt door de autoriteiten gestaakt. Hun andere zoon Rhett (Lewis Pullman) drinkt veel alcohol en ambieert om stierenrijder te worden.
Outer Range
De familie Abbott heeft een jarenlange vete met hun buren: de familie Tillerson. Patriarch Wayne Tillerson (Will Patton) heeft zijn zinnen gezet op een stuk westelijke weide van de Abbotts. En laat dat nou net het stuk zijn waar het mysterieuze zwarte gat ligt. Om het mysterie nog verder aan te wakkeren loopt er ook een jonge vrouw (Imogen Poots) rond op de Abbott-ranch, waarvan het onbekend is wat ze nou precies van plan is. Zij denkt dat de Griekse god Kronos iets met het gat te maken heeft.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Outer Range
Outer Range exploreert ideeën over het lot, geloof en familie en stelt de vraag: hoe gaan mensen om met het onbekende? Ook belicht de serie de emotionele belasting die de familie voelt om een geheim, geheim te houden. De serie is het televisiedebuut van toneelschrijver Brian Watkins en de dialogen met veel tussenpauzes en soms schijnende spotlight op de spreker, laten zien dat hij zijn ervaringen met de bühne heeft meegenomen naar het scherm. 
Outer Range, vanaf 15 april 2022 bij Amazon Prime Video
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!