Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Our Flag Means Death S01E01-02: plantagehouder wordt piraat

  •  
13-03-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Our Flag Means Death
Meer goedaardige werkplaatskomedie dan luidruchtig piratenavontuur.
Foto credits: WarnerMedia
Wat doe je, in het begin van de achttiende eeuw, als welgestelde plantagehouder met een midlifecrisis? Voor Stede Bonnet (Rhys Darby, Jumanji: Welcome to the JungleFlight of the Conchords ) is het antwoord simpel: je wordt gewoon piraat! Het is 1717 en Bonnet heeft net zijn eigen boot met echte piraten gehuurd. Bonnet ziet zichzelf als een ‘gentleman’ piraat. Hij betaalt zijn werknemers salaris, of ze nu geld buitmaken of niet, gelooft in conflicten uitpraten in plaats van uitvechten, en leest zijn ongeletterde werknemers elke avond voor het slapen gaan een verhaaltje voor. Maar of de piraten daar zelf op zitten te wachten?
Al snel in de eerste aflevering wordt dan ook door de piraten democratisch besloten dat er nog maar één ding op zit: de kapitein moet dood. Wanneer het piratenschip contact legt met een schip van de Britse koninklijke vloot, geleid door kapitein Badminton (Rory Kinnear), een oude bekende van Bonnet, moeten hun bloederige plannen even in de wacht.
Our Flag Means Death
Dat je een man als Taika Waititi ( What We Do in the Shadows , Reservation Dogs , Thor: Ragnarok ) aan je serie kan verbinden, is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Waititi regisseerde de pilot, is uitvoerend producent én zal later in het seizoen zijn opwachting maken als Kapitein Zwartbaard. Maar ook bij bedenker David Jenkins ( People of Earth ), die de serie héél losjes baseerde op een daadwerkelijke gentleman piraat, zijn we in goede handen. Eigenlijk is Our Flag Means Death  meer een goedaardige werkplaatskomedie dan een luidruchtig piratenavontuur, met Stede Bonnet als tragisch misplaatse leidinggevende.
Our Flag Means Death
Bonnet is duidelijk allesbehalve geschikt voor het piratenleven, maar hij heeft thuis eigenlijk ook niets om naar terug te keren. Hij wordt bijgestaan door een interessante piratenbende: Buttons (Ewen Bremner, Trainspotting ), Oluwande (Samson Kayo, Truth Seekers ), Black Pete (Matthew Maher), The Swede (Nat Faxon, Friends from College ) en Wee John Feeney (Kristian Nairn, Hodor!), die allemaal, als ze héél eerlijk zijn, nu ook niet bepaald tot de piratenelite behoren.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Our Flag Means Death
Dus wie weet, misschien stellen ze hun bloeddorstige muiterij toch nog wat langer uit.
Our Flag Means Death S01, vanaf 8 maart 2022 op HBO Max
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!