Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Oscarwinnende films uit Iran te zien bij de NPO

  •  
29-03-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
87 keer bekeken
  •  
A Seperation
Het gaat om A Separation (2011) en The Salesman (2016), beide geregisseerd door Asghar Farhadi.
In april worden de Oscars uitgereikt en daarom vertoont de NPO in aanloop naar de uitreiking twee films uit Iran die ooit het beeldje voor beste buitenlandse film wisten te winnen. In A Separation (23 april op NPO 2 en NPO Start en nu al op NPO Plus) wil Simin samen met haar echtgenoot Nader en hun tienerdochter Termeh Iran verlaten. Ze heeft echt alles geregeld om in het buitenland een nieuw leven te beginnen, maar Nader wil zijn demente vader echter niet achterlaten. In The Salesman (24 april op NPO 2 en NPO Start en vanaf dan ook op NPO Plus) wordt Rana in haar eigen huis aangevallen, en blijkt de aanval iets te maken te hebben met de vorige bewoner. Beide films werden geregisseerd door de Iraanse filmmaker Asghar Farhadi.
De Oscars worden uitgereikt op 25 april. Dit jaar is Mank met tien nominaties de grote favoriet. Verder maken onder meer The Trial of the Chicago 7 , Sound of Metal , One Night in Miami en Nomadland kans op het beeldje voor beste film.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!