Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Orphan Black S5 gaat op 10 juni van start

  •  
09-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3860405620
BBC America maakte de premièredatum van een nieuwe reeks Orphan Black bekend: 10 juni start het vijfde seizoen.
De première is daarmee iets later in vergelijking met voorgaande jaren, toen de serie telkens in april opnieuw van start ging. Met de bekendmaking van de datum wordt het einde van de serie definitief concreet, want het vijfde seizoen is tevens het laatste seizoen. In het eerste seizoen van Orphan Black is een jonge vrouw genaamd Sarah (Tatiana Maslany) getuige van de zelfmoord van iemand die als twee druppels water op haar lijkt. Ze besluit haar identiteit aan te nemen en ontdekt dat ze het middelpunt is van een samenzwering omtrent het klonen van mensen. Maslany speelt in de serie dan ook verschillende rollen. Haar acteerwerk werd volop geroemd en vorig jaar won de Canadese actrice de Emmy voor Beste Actrice in een Dramaserie, waarbij ze onder andere Claire Danes ( Homeland ) en Robin Wright ( House of Cards ) achter zich liet.
Het vijfde seizoen van Orphan Black bestaat wederom uit 10 afleveringen. De voorgaande vier seizoenen zijn momenteel te zien op Netflix. Lees ook onze terugblik op het vierde seizoen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!