Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Operation Finale onthult trailer

  •  
24-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Operation Finale
Oscar Isaac en Ben Kingsley spelen de hoofdrollen in deze film over de jacht op een oorlogscrimineel.
In Schindler's List (1993) was acteur Ben Kingsley te zien als een boekhouder die Oskar Schindler hielp met het redden van Joodse levens, maar in Operation Finale speelt hij juist één van de grote architecten van de Holocaust. De film speelt zich af aan het begin van de jaren zestig en volgt agent Peter Malkin (Oscar Isaac), die in naam van de Israëlische geheime dienst de jacht opent op oorlogscrimineel Adolf Eichmann (Kingsley). Eichmann blijkt namelijk onder een valse identiteit met zijn gezin in Buenos Aires te wonen. Malkin start een gevaarlijk kat-en-muisspel om hem uit Argentinië weg te krijgen, zodat hij in Israël berecht kan worden. Bijrollen zijn er voor Lior Raz ( Fauda ), Mélanie Laurent (Inglourious Basterds), Haley Lu Richardson ( Split ) en komiek Nick Kroll ( Big Mouth ).
Operation Finale werd geregisseerd door Chris Weitz, bekend van onder meer About a Boy, The Golden Compass en A Better Life. De film verschijnt 3 oktober op Netflix.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!