de Lagarde

Only Murders in the Building S03E01-02: grappen én tragedies

  •  
09-08-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1314 keer bekeken
  •  
only-murders-in-the-building_mA6WfM

© Hulu

Acteurs Meryl Streep en Paul Rudd voegen zich bij de cast in opnieuw bijzonder speelse en beklijvende reeks.

Er zijn weinig televisieseries die ogenschijnlijk met zoveel plezier worden gemaakt als Only Murders in the Building. Dat is steevast al te zien ruim voor de première, wanneer castleden op sociale media koddige kiekjes met hun volgers delen. Zo was een paar maanden geleden te zien dat Meryl Streep zich bij de cast had gevoegd. En voor Paul Rudd, zoals eind vorig seizoen al werd gesuggereerd, is ditmaal een prominente rol weggelegd.

Het verhaal draait om het nieuwe theaterstuk van Oliver (Martin Short), getiteld Death Rattle, dat draait om een mysterieuze moord bij een vuurtoren. Rudd, die acteur Ben Glenroy speelt, speelt hierin de hoofdrol. Hij wordt onder meer bijgestaan door Charles-Haden (Steven Martin, tevens showrunner) en Loretta (Meryl Streep). Streep speelt een actrice op leeftijd die al van jongs af aan grote ambities heeft. Maar haar acteercarrière is nooit echt tot bloei gekomen. Op een dag verschijnt ze ineens zonder uitnodiging bij de audities van Olivers theaterstuk. Op zich is dat natuurlijk al verdacht; aan het eind van vorig seizoen was namelijk te zien dat Glenroy sterft tijdens de premièreavond, maanden later.

only-murders-in-the-building_DIYYXR

© Hulu

De makers van Only Murders in the Building spelen in die zin telkens weer naarstig met flashbacks. Dankzij die wisselwerking krijgt het personage van Rudd, die in het heden dus wordt vermoord, in het verleden weer meer ruimte. Dat geeft showrunners Martin en John Hoffman de kans om wendingen vanuit verschillende oogpunten te belichten en hun personages te verdiepen. Hoewel de rol van Streep aanvankelijk in nevelen blijft gehuld. Tijdens een repetitie zet ze ineens een Schots en daarna een Frans accent op. Dat is niet de bedoeling, zie je Oliver opzichtig denken. Maar het levert wel hilarische momenten op.

only-murders-in-the-building_2LvNCA

© Hulu

Het is geweldig om een grootse actrice zo te zien ouwehoeren. Je begrijpt meteen waarom ze voor een rol in de reeks heeft getekend. En dan is er nog Mabel (Selena Gomez), misschien wel het personage dat het meest in de realiteit is geworteld; dat het dichtst bij de kijker staat. Ze moet binnenkort verhuizen uit het appartement van haar tante en heeft last van een vroege midlifecrisis. ‘Ik word 30 en ben er nog niet over uit wat ik wil.’ Zo’n zijverhaal is exemplarisch voor hoe Only Murders in the Building niet uitsluitend bestaat bij gratie van grappen. De serie heeft elk seizoen óók een paar gewichtige tragedies.

Only Murders in the Building S03, vanaf dinsdag 8 augustus 2023 wekelijks bij Disney+, dat aftrapt met de eerste twee afleveringen

Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!