Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Obsession S01E01: weinig vunzige erotische thriller

  •  
13-04-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1438 keer bekeken
  •  
Obsession S03
Een succesvolle chirurg begint een affaire met zijn toekomstige schoondochter in gekunstelde Britse thriller.
Foto credits: Ana Blumenkron / Netflix
Een chirurg weet in de openingsscène van Obsession met succes een piepjonge Siamese tweeling te scheiden na een complexe operatie. Een scan van twee hoofden die eerst nog met elkaar zijn vergroeid spreekt boekdelen. Een shot van vier paar voetjes naast elkaar op de operatietafel ontroert. Medisch specialist William Farrow (Richard Armitage) is goed in zijn werk; een perfectionist. De obsessie uit de titel van deze Britse misdaadreeks draait daarentegen waarschijnlijk niet om Farrows zenuwslopende werk, maar om de wijze waarop de gehuwde arts gaandeweg in de ban raakt van Anna (Charlie Murphy uit Happy Valley ), de verloofde van zijn zoon Jay (Rish Shah).
Zij weet hem in de openingsaflevering al snel te verleiden. Of is het andersom? Dat is altijd moeilijk te zeggen in erotische thrillers waarin personages overduidelijk dubbele agenda’s hebben. En Obsession speelt flagrant met de conventies uit dat genre waarin Paul Verhoeven onmiskenbaar een van de meesters is. Waar Verhoeven echter weet wat erotisch is, en waar Verhoeven graag speelt met humor en schuurt tegen het vunzige, neemt Obsession zich van meet af aan te serieus. Farrow moet per se tijdens een borrel in een kroeg stiekem een olijfje in Anna's mond stoppen. Zij kijkt hem geil aan. Het werkt niet.
Obsession S03
Even later volgt een gekunstelde seksscène. Zij kleedt zich langzaam uit, gaat op een houten vloer liggen en geeft zich over met een hartstochtelijk ‘ja’. Hij kreunt erop los. De scène oogt machinaal, ingestudeerd. Wel komt gaandeweg bovendrijven dat de chirurg waarschijnlijk eerder aan het langste eind trekt dan zijn toekomstige schoondochter. Murphy oogt gedecideerd, als een vrouw met een plan. Armitage speelt een beroepsnarcist die ogenschijnlijk vindt dat hij recht heeft op een buitenechtelijk avontuurtje, zoiets. Het is hem waarschijnlijk vooral om de seks en het avontuur te doen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Obsession S03
Als zijn vrouw (Indira Varma) in bed vertelt over een relatie tussen een oudere vrouw en een jonge man, dan verzucht Farrow ‘dat het niet zo ongebruikelijk is’. Hij zit zichzelf al in te dekken. Of is hij zijn geweten aan het omkopen? Buiten kijf staat dat dit alles niet erg spannend is en evenmin erotisch.
Obsession S01, vanaf 13 april 2023 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!