Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Nr 10: film van Alex van Warmerdam in mei te zien bij de NPO

  •  
25-04-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
768 keer bekeken
  •  
Nummer10

Regisseur Alex van Warmerdam werkte voor de zwartkomische thriller opnieuw samen met Tom Dewispelaere (Borgman, Schneider vs. Bax).

Foto credit: Cinéart

De zwartkomische thriller Nr. 10 wordt maandag 15 mei uitgezonden op NPO 3. De film draait om Günter, die als vierjarig kind werd gevonden in de Duitse bossen en vervolgens opgroeide in een pleeggezin. Vier decennia later verdient hij de kost als toneelacteur, brengt hij tijd door met zijn dochter Lizzy en heeft hij een verhouding met een getrouwde vrouw. Günter begint zich echter pas iets af te vragen over zijn werkelijke afkomst als een vreemde man op een brug slechts één woord in zijn oor fluistert. Nr. 10 werd geschreven en geregisseerd door Alex van Warmerdam (De Jurk) en de hoofdrol wordt gespeeld door de Belgische acteur Tom Dewispelaere (Over Water). Van Warmerdam en Dewispelaere werken eerder ook al samen aan Borgman en Schneider vs. Bax.

De cast van de film bestaat verder nog uit Frieda Barnhard, Hans Kesting, Anniek Pheifer, Dirk Böhling, Mandela Wee Wee, Richard Gonlag, Gene Bervoets en Pierre Bokma.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!