Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

NPO koopt Duitse, Britse en Scandinavische series

  •  
11-04-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
87 keer bekeken
  •  
Bad Banks
De NPO komt met nieuwe (natuur)documentaires, drama's, thrillers en een Duits sprekende Barry Atsma.
Het Algemeen Dagblad schrijft namelijk dat de omroep op de MIP-televisiebeurs in Cannes de uitzendrechten van een aantal grote producties uit Engeland, Scandinavië en Duitsland heeft bemachtigd. Door een driejarige deal met BBC Worldwide mogen ze onder meer de natuurserie Dynasty (niet te verwarren met de soap op Netflix ) uit gaan zenden. Meer dan twee jaar lang filmden de makers van deze documentaire dierenkolonies (met onder meer leeuwen, chimpansees en pinguïns) met behulp van de allernieuwste technieken. De voice-over wordt gedaan door David Attenborough, die eerder ook series als Planet Earth (dat eveneens te zien was bij de NPO) van commentaar voorzag. Daarnaast heeft de NPO nu ook de uitzendrechten van Serengeti, een serie over de flora en fauna in het Afrikaanse Serengeti-gebied.
Op het gebied van gescripte series komt de NPO binnenkort met de Duitse serie Bad Banks, een drama over de financiële wereld. Ook Barry Atsma is te zien in Bad Banks en onlangs werd de acteur door ons geïnterviewd over zijn rol in de serie. Uit Engeland werd verder Vanity Fair binnengehaald, een kostuumdrama met Olivia Cooke, die nu in de bioscoop te zien is in het door Steven Spielberg geregisseerde Ready Player One. Uit Scandinavië zijn onder meer The Lawyer, Modus II ( heeft ook al een premièredatum ), Beck, het tweede seizoen van Springvloed en het derde seizoen van Sandham Murders in aantocht. Verder gaat ergens in juni het vierde seizoen van The Bridge in première.
De NPO kocht op de beurs verder nog documentaires als Working with Weinstein (waarin mensen vertellen over hun ervaringen met de beruchte filmproducent Harvey Weinstein), het vierdelige The Fourth Estate (over de verslaggeving rond president Trump door The New York Times), The Coronation (een interview met de Britse koningin Elizabeth) en The Beatles Eight Days a Week (over de concerten van The Beatles).
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!