Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

NPO brengt series naar Netflix en Videoland

  •  
02-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
158 keer bekeken
  •  
Bellicher
Zo gaat Kinderen Geen Bezwaar naar Videoland, terwijl het aanbod van Netflix wordt uitgebreid met Nederlandse titels als Bellicher en La Famiglia.
Michael Spendel van de NPO bevestigde aan Broadcast Magazine dat er 25 series door de publieke omroep verspreid gaan worden via Videoland, KPN en Netflix. Vorige maand werd Overspel (BNNVARA) bijvoorbeeld al opgenomen in het KPN pluspakket. Daarnaast is Als de Dijken Breken (EO) nu te zien bij Videoland, waar binnenkort ook de komedieserie Kinden Geen Bezwaar (BNNVARA) beschikbaar wordt gesteld. Verder maakte de NPO al twee titels die naar Netflix komen bekend. 'Netflix wilde graag met ons in gesprek over Nederlandse titels', vertelde Spendel. 'Op 1 mei komen daar de Bellicher (VPRO) en La Famiglia (AVROTROS) online. De documentairelijst die kan worden gelicenseerd, is nu ook gereed, dus ik hoop dat binnenkort ook de eerste Nederlandse documentaires online beschikbaar komen.'
De eerste gesprekken tussen de NPO en Netflix vonden plaats tijdens de MIPTV in Cannes, waar de omroep ook Britse, Duitse en Scandinavische series aankocht.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!