de Lagarde

No Offence S03E01: goed gecast drama

  •  
04-04-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
106 keer bekeken
  •  
No Offence S03
De makers van in Manchester gesitueerde politieserie verleggen ditmaal de focus naar de lokale politiek.
Na seizoenen over een seriemoordenaar en georganiseerde misdaad verleggen de makers van No Offence ditmaal de focus naar de lokale politiek. Burgemeesterskandidaat Caroline McCoy (Lisa McGrillis) neemt het op tegen de zittende burgemeester van Manchester. Het is een pittige campagne waarbij veel extreemrechts sentiment komt bovendrijven. Een groep genaamd Albion, onder leiding van Dennis Caddy (Neil Maskell uit Kill List), ontpopt zich als een racistische beweging. Nadat er een moordpoging wordt gedaan op McCoy komt rechercheur Joy Freers (Alexandra Roach) om het leven. Waardoor haar collega’s, superieur Vivienne Deering (Joanna Scanlan) en rechercheur Dinah Kowalska (Elaine Cassidy), ook een persoonlijk motief hebben om de zaak op te lossen.
De grote verhaallijn wordt af en toe afgewisseld met kleinere zijpaden. Zoals wanneer een vrijgezellenfeest uit de hand loopt en de aanstaande bruid zich op het politiebureau meldt met een hand zonder ringvinger en een bloederige jurk: 'Moet ik nu ‘ja ik wil’ zeggen met dit stompje?' Op deze wijze verlichten de makers de gespannen sfeer die door Joys dood is ontstaan. Hoewel sommige gebbetjes ietwat knullig overkomen en plichtmatig ogen. Bijvoorbeeld wanneer een dronken arrestant alcohol krijgt zodat hij normaal kan functioneren voor zijn getuigenis.
No Offence S03
Manchester is een multiculturele stad en de makers van No Offence grijpen de kans om hier iets over te vertellen; over de polarisatie die ook in de realiteit aanwezig is in de straten. Het is opnieuw verfrissend om deze ontwikkelingen te zien vanuit het perspectief van vrouwelijke politieagenten. Die overigens – en dat is inherent aan de mens – net zo wraakzuchtig kunnen zijn als hun mannelijke evenknieën. Het resultaat is een goed gecast drama dat af en toe onnodig cliché is.
No Offence S03, vanaf 27 maart 2020 in zijn geheel bij NPO Plus en vanaf 3 april wekelijks op NPO 2 en bij NPO Start
 
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!