Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Nightflyers komt straks mogelijk naar Netflix

  •  
16-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
George R Martin
De novelle Nightflyers van George R.R. Martin (Game of Thrones) wordt verfilmd als serie.
Volgens de website Deadline zal er aan de hand van de al eerder geschoten pilot binnenkort een compleet seizoen besteld worden door Syfy. De zender zou in onderhandeling zijn met Netflix om aan boord te komen als coproducent, waarna zij de internationale (ook in de Benelux) streamingrechten krijgen. Nightflyers draait om een groep astronauten die aan het uiteinde van ons universum op zoek gaan naar een buitenaards wezen, maar onderweg bedreigd worden door de computer aan boord van hun eigen ruimteschip. Hoewel de serie wordt gebaseerd op een door hem bedacht verhaal, is Martin zelf niet bij de tv-verfilming betrokken, omdat hij momenteel exclusief onder contract staat bij HBO. Zijn boek wordt geadapteerd door Jeff Buhler, bekend van de Clive Barker-verfilming Midnight Meat Train. Dan Cerone ( The Blacklist , The Mentalist) is aangesteld als showrunner.
Momenteel werkt Martin voor HBO aan een aantal Game of Thrones spin-offs en de serie Who Fears Death. Nightflyers werd in 1987 als een bewerkt tot een (geflopte) speelfilm.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!