Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Nightflyers: bekijk alvast de openingsscène

  •  
25-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Nightflyers
De serie is gebaseerd op een novelle van George R.R. Martin, de bedenker van Game of Thrones.
Nightflyers speelt zich af aan boord van een geavanceerd ruimteschip, waarmee men op zoek gaat naar buitenaards leven. Onderweg gebeuren er echter hele verontrustende dingen; het schip lijkt een eigen leven te leiden en de bemanning wordt langzaam tot waanzin gedreven. In de eerste scène zien we hoe één van die bemanningsleden (gespeeld door Gretchen Mol uit Life on Mars en Boardwalk Empire) moet rennen voor haar leven. De tv-bewerking van het verhaal was in handen van Jeff Buhler, die met zijn film The Midnight Meat Train al eens een novelle van Clive Barker (Hellraiser) adapteerde. George R.R. Martin krijgt credit als 'uitvoerend producent', maar is niet 'hands on' bij de tv-verfilming van Nightflyers betrokken, omdat hij exclusief onder contract staat bij HBO.
In Amerika gaat Nightflyers op 2 december van start op zender Syfy. De serie komt tevens naar Netflix, maar heeft daar nog geen datum. Wel verscheen al een trailer.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!