Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Nieuwe films op Netflix: What They Had, Costa!! en The Remains of the Day

  •  
23-10-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
The Remains of the Day
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: afscheid nemen van een ouder, Anthony Hopkins als butler en een reis naar Spanje.
What They Had (2018)
Acteurs: Hilary Swank, Michael Shannon, Robert Forster
Regie: Elizabeth Chomko
What They Had
Na The Deep End of the Ocean vorige week verscheen er met What They Had deze week nogmaals een familiedrama op Netflix. Hilary Swank ( Away ) is in de film te zien als Bridget Ertz, een vrouw die thuis al een moeizame relatie onderhoudt met haar man en dochter, maar vervolgens ook nog eens op verzoek van haar familie naar haar ouderlijk huis reist wanneer de situatie van haar aan alzheimer lijdende moeder (Blythe Danner) verslechtert. Broer Nick (Michael Shannon) wil haar in een tehuis plaatsen, maar vader Norbert (Robert Forster) is nog niet van plan haar te laten gaan. Debuterend regisseur en scenarist Elizabeth Chomko stopte haar hele ziel en zaligheid in de film: het verhaal is gebaseerd op ervaringen met haar eigen familie, die ze koste wat het kost recht wilde doen.
The Remains of the Day (1993)
Acteurs: Anthony Hopkins, Emma Thompson, James Fox
Regie: James Ivory
The Remains of the Day
Zeer ingetogen maar hartverscheurend drama met twee Britse acteergiganten op de toppen van hun kunnen: The Remains of the Day scoorde destijds Oscarnominaties in alle belangrijke categorieën maar er werd er - door de dominantie van Schindler's List dat jaar - niet een verzilverd. Anthony Hopkins ( The Silence of the Lambs ) is te zien als een butler die zijn hele leven in dienst heeft gesteld van zijn werkgever (James Fox) en daarbij zijn emoties - inclusief zijn gevoelens voor de in hem geïnteresseerde huishoudster Miss Kenton (Emma Thompson, later dit jaar ook nog op Netflix te zien als de gemene Miss Trunchbull in Matilda ) - heel diep wegdrukt, totdat het misschien wel te laat is. Tevens met kleine bijrolletjes van Hugh Grant en een jonge Lena Headey ( Game of Thrones ).
Costa!! (2022)
Acteurs: Abbey Hoes, Stephanie van Eer, Soy Kroon
Regie: Jon Karthaus
Costa!!
Met zijn filmdebuut Costa! had regisseur Johan Nijenhuis (zijn meest recente project Marokkaanse Bruiloft komt binnenkort ook naar Netflix) in 2011 meteen een enorme kaskraker te pakken. Na vier seizoenen van het in 2005 gestopte Costa! de Serie bleef het even stil rond de franchise, maar dit jaar verscheen alsnog het filmvervolg. Deze keer reist nieuwkomer Anna (Abbey Hoes) af naar Spanje om de plek te bezoeken waar haar moeder (Katja Schuurman keert als enige castlid uit het origineel weer terug) talloze verhalen over vertelde. Overigens lijkt Costa! nu ook op tv weer een vervolg te krijgen: Costa!! -acteur Soy Kroon was onlangs, samen met Costa! -actrice Georgina Verbaan , te gast bij Khalid & Sophie waar hij dit per ongeluk al een klein beetje leek te verklappen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!