Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Nieuwe films op Netflix: Way Down, Herself en Spy Kids

  •  
25-06-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
117 keer bekeken
  •  
Herself
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: een gewaagde overval in Spanje, de bouw van een huisje en twee piepjonge spionnen.
Way Down (2021)
Acteurs: Freddie Highmore, Liam Cunningham, Àstrid Bergès-Frisbey
Regie: Jaume Balagueró
Way Down
Heist-film waarvan de release een beetje geruisloos voorbijging, door de pandemie en door het feit dat iedereen de bank van Spanje ook al beroofd had zien worden in de Spaanse Netflix-hit La Casa de Papel. Freddie Highmore ( Bates Motel , The Good Doctor ) speelt een begaafde ingenieur die door de charismatische Walter (Liam Cunningham uit Game of Thrones ) wordt ingeschakeld om zijn door de overheid in beslag genomen schat uit de kluis (dezelfde als in Army of the Dead ) van de bank te verwijderen. Extra pijnlijk voor ons Nederlanders: de kraak vindt plaats op het moment dat het Nederlands elftal in Zuid-Afrika de WK-finale tegen Spanje verloor. De film heeft ook nog een Nederlands tintje in de vorm van een bijrolletje van Famke Janssen.
Herself (2020)
Acteurs: Clare Dunne, Hariett Walter, Conleth Hill
Regie: Phyllida Lloyd
Herself
Clare Dunne speelde onlangs haar eerste hoofdrol op televisie als de sluwe Amanda Kinsella in het ruwe misdaaddrama Kin , nadat de Ierse theater-actrice zich een jaar eerder in de kijker had gespeeld met het empathische drama Herself. Dunne bedacht zelf het verhaal, waarin thema's als huiselijk geweld en problemen op de woningmarkt op de voorgrond treden: de alleenstaande moeder Sandra (Dunne) heeft na het verlaten van haar handtastelijke echtgenoot veel moeite om een eigen plek te vinden voor haar en haar dochters. Ze besluit - met wat hulp van buitenaf - zelf maar een huisje te bouwen, en dat heeft een louterende werking. Dunne herenigde voor het drama met Phyllida Lloyd ( The Iron Lady ), die haar eerder regisseerde op het toneel.
Spy Kids (2001)
Acteurs: Alexa PenaVega, Daryl Sabara, Antonio Banderas
Regie: Robert Rodriguez
Spy Kids
Sinds zijn doorbraak in de jaren negentig produceert Robert Rodriguez de vreemdste projecten, met naast experimenten als From Dusk Till Dawn en Sin City ook een heuse kinderfranchise. In Spy Kids moeten twee jongelingen zich beroepen op hun innerlijke James Bond, wanneer hun als spionnen werkzame vader en moeder (Antonio Banderas en Carla Gugino) plots buitenspel worden gezet door een superschurk (Alan Cumming) en zijn handlanger (Tony Shalhoub). Rodriguez deed hetzelfde trucje onlangs nog eens over met de Netflix-film We Can Be Heroes , waarin de kinderen van superhelden plots de wereld moeten redden. Momenteel heeft hij ook een volgende Spy Kids -film in de maak bij Netflix, met onder meer Gina Rodriguez ( Jane the Virgin ).
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!