Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Nieuwe films op Netflix: Top Gun, Star Trek en Jackass

  •  
06-02-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
Top Gun
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen voor je op een rij. Deze week: zeer pijnlijke stunts, Tom Cruise als fighterpilot en een jonge Kirk en Spock.
Jackass Number Two (2006)
Acteurs: Johnny Knoxville, Steve-O, Chris Pontius
Regie: Jeff Tremaine
Jackass Number Two
De tweede en de derde Jackass-film verschenen afgelopen week op Netflix. Wat na de eeuwwisseling begon als een obscure show op MTV groeide niet veel later uit tot een  franchise, met spin-off's ( Viva La Bam , Wildboyz ) en bioscoopfilms. De tweede film is wellicht het meest memorabel, met klassieke scenes als 'anaconda in ballenbak' en 'stier ontwijken op wipwap'. Wat de fysieke stunts en grappen leuk houdt is het voelbare kameraadschap tussen alle castleden: tijdens het kijken zou je het ene moment willen dat je er zelf deel van zou uitmaken, terwijl je het volgende moment blij bent dat dat niet zo is. Overigens is de oude Jackass-crew (aangevuld met een aantal nieuwe leden) vanaf 17 februari weer in de bioscoop te zien in de vierde film Jackass Forever.
Top Gun (1986)
Acteurs: Tom Cruise, Kelly McGillis, Val Kilmer
Regie: Tony Scott
Top Gun
Bombastische guilty pleasure uit de eighties, afkomstig van genre-specialisten Jerry Bruckheimer en wijlen Tony Scott. Tom Cruise speelt hotshot straaljagerpiloot Pete 'Maverick' Mitchell, die bij de luchtmacht kennismaakt met een aantrekkelijke instructrice (Kelly McGillis) en een collega slash rivaal (Val Kilmer). De film staat met name bekend om de fraaie luchtfotografie en de homoseksuele subtekst waar later nog heel veel over gezegd (onder meer door Quentin Tarantino ) en geschreven zou worden. Als lockdowns geen roet in het eten gooien verschijnt op 25 mei eindelijk het vervolg Top Gun: Maverick , een film die er bijna om vraagt om in 4D bekeken te worden, in de bioscoop, waarbij nu Joseph Kosinski (die eerder met Cruise werkte aan Oblivion ) regisseerde.
Star Trek (2009)
Acteurs: Chris Pine, Zachary Quinto, Karl Urban
Regie: J.J. Abrams
Star Trek 2009
Eind vorig jaar verwijderde Netflix de serie Star Trek: Discovery , maar desondanks werden onlangs wel weer de drie recente Star Trek-films aan het aanbod van de vod-dienst toegevoegd. In het eerste en nog altijd beste deel maken we kennis met een jonge Kirk (Chris Pine) en een jonge Spock (Zachary Quinto), terwijl Leonard Nimoy als Spock Prime jong en oud met elkaar verbindt. De film kon het merendeel van de fans vrij aardig bekoren, hoewel de twee sequels (zeker onder die hard trekkies) met meer gemengde gevoelens werden ontvangen. De status van een vierde film is nog altijd erg onduidelijk: verschillende potentiële makers (van Quentin Tarantino tot Noah Hawley) werden genoemd, met Matt Shakman ( WandaVision ) als de meest recente.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!