Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Nieuwe films op Netflix: Till Death, A Beautiful Mind en One Shot

  •  
10-04-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
91 keer bekeken
  •  
Till Death
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen voor je op een rij. Deze week: een geboeide Megan Fox, lowbudget actie en een schizofrene Russell Crowe.
One Shot (2021)
Acteurs: Scott Adkins, Ashley Greene, Ryan Phillippe
Regie: James Nunn
One Shot
Kritisch gezien bepaald geen hoogvlieger maar nu wel een van de best bekeken films op Netflix. Vechtersbaas Scott Adkins (hij speelt straks een bijrol in John Wick 4 ) is op dit moment een capabele actieheld in veel low-budget actiefilms die voorheen vooral waren voorbehouden aan Steven Seagal. In One Shot speelt hij een Navy Seal die iemand vanuit een CIA black site naar Washington moet vervoeren, waarbij er van alles misgaat. Ashley Greene ( Twilight ) en Ryan Phillippe ( Shooter ) hebben bijrollen. Overigens verscheen er meer low-budget actie op Netflix: American Siege met Bruce Willis (die al zijn scènes in een dag schoot) en Timothy V. Murphy (IRA-man Galen in Sons of Anarchy ) en Legionaire met de muscles from Brussels Jean-Claude van Damme.
Till Death (2021)
Acteurs: Megan Fox, Callan Mulvey, Eoin Macken
Regie: S.K. Dale
Till Death
De pieken van Megan Fox waren wat grote commerciële successen ( Transformers , Teenage Mutant Ninja Turtles ) en een verdwaalde cultfilm ( Jennifer's Body ), maar de critici moesten nooit echt iets van haar hebben. Tot ieders verbazing kreeg ze vorig jaar echter de beste kritieken uit haar carrière voor Till Death , een korte (88 minuten) maar krachtige thriller waarin haar personage Emma het slachtoffer is van opvallend wraakplan: na een romantisch weekend in een afgelegen huisje aan het water wordt ze wakker terwijl ze met handboeien vastzit aan haar echtgenoot, die zich vervolgens door het hoofd schiet. Haar man was op de hoogte van haar affaire met een van zijn collega's en blijkt nog meer vreselijke verrassingen voor haar in petto te hebben.
A Beautiful Mind (2001)
Acteurs: Russell Crowe, Jennifer Connelly, Ed Harris
Regie: Ron Howard
A Beautiful Mind
Biografische film volgens de typische Ron Howard-formule: weinig risicovol, maar wel ambachtelijk gemaakt. De regisseur die nu voor Disney werkt aan een tv-vervolg op zijn film Willow combineert in A Beautiful Mind romantiek met een portret van mentale gezondheid, en probeert ondertussen ook de wereld van de hogere wiskunde voor de doorsnee kijker intrigerend te maken. Russell Crowe geeft in de film gestalte aan de geniale John Nash, die vooral bekend werd door zijn werk aan de speltheorie - en later de Nobelprijs zou winnen - maar tijdens zijn leven tevens geplaagd werd door schizofrenie en paranoia. Scenarist Akiva Goldsman ( Titans ), eerder nog verantwoordelijk voor de enorme miskleun Batman & Robin , won een Oscar voor het script.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!