Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Nieuwe films op Netflix: The Mummy, Atomic Blonde en Catch and Release

  •  
21-08-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Catch and Release
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: rouwverwerking met Jennifer Garner, actie in Berlijn en een Indiana Jones-kloon.
Atomic Blonde (2017)
Acteurs: Charlize Theron, James McAvoy, Sofia Boutella
Regie: David Leitch
Atomic Blonde
Atomic Blonde voelt enigszins als John Wick in de jaren tachtig en gehuld in een spionage-jasje: stuntman David Leitch (wiens Bullet Train nu te zien is in de bioscoop) maakte in 2014 zijn regiedebuut met de door Keanu Reeves aangedreven actiefilm. De plot (rond een gestolen lijstje met namen van agenten) is vrij standaard, maar Charlize Theron maakt indruk in weer een fysiek veeleisende rol, met als hoogtepunt een slopend gevecht in een trappenhuis dat (net als onlangs Carter ) werd gemonteerd als een onafgebroken shot. Er is een sequel in de maak bij Netflix, dat volgens de laatste geruchten ook een derde deel in de planning heeft. In de tussentijd kun je voor nog meer spionage-intriges rond de val van de Berlijnse muur nu tevens terecht bij Kleo.
Catch and Release (2006)
Acteurs: Jennifer Garner, Timothy Olyphant, Kevin Smith
Regie: Susannah Grant
Catch and Release
Drama van Susannah Grant, die later de Netflix-serie Unbelievable zou maken, voor mensen die houden van verhalen over rouwverwerking (zie daarvoor ook Dead to Me en Sorry for Your Loss ). Jennifer Garner ( The Adam Project ) speet Gray, een vrouw die voor aanvang van de film haar verloofde heeft verloren. Ze vindt troost en comfort bij een aantal van haar vrienden, terwijl de geheimen van haar overleden man boven komen drijven en ze op een potentiële nieuwe liefde stuit. Tussen de redelijk statische personages is de leukste rol voor Kevin Smith als komische noot Sam: de filmmaker die als acteur enkel bekendstond als 'Silent Bob' kreeg deze rol nadat de makers hem urenlang hadden zien lullen tijdens een van zijn talloze Q&A-sessies op een universiteit.
The Mummy (1999)
Acteurs: Brendan Fraser, Rachel Weisz, Arnold Vosloo
Regie: Stephen Sommers
The Mummy
Afgelopen week verscheen ook de recente Mummy-reboot met Tom Cruise weer op Netflix, maar eigenlijk is de jaren-negentig-versie van Stephen Sommers ( Deep Rising ) een stuk leuker om naar te kijken: ondanks het feit dat de special effects van Industrial Light and Magic soms wat gedateerd ogen, blijft de film een hele aardige Indiana Jones-kloon. In deze incarnatie vechten avonturier Rick O'Connell (Brendan Fraser) en bibliothecaresse Evelyn Carnahan (Rachel Weisz) tegen een kwaadaardige priester die is teruggekeerd uit de dood en tevens zijn oude liefde weer tot leven wil wekken. Na twee sequels (deel twee staat nu ook op Netflix) raakte de filmcarrière van Fraser wat in het slop, maar hij werkte onlangs weer aan nieuwe projecten van Martin Scorsese en Darren Aronosfky.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!