Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Nieuwe films op Netflix: The Hurt Locker, I See You en Escape Room

  •  
24-04-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
116 keer bekeken
  •  
The Hurt Locker
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen voor je op een rij. Deze week: explosies met Jeremy Renner, horror met Helen Hunt, en ontsnappingskamers.
Escape Room: Tournament of Champions (2021)
Acteurs: Taylor Russell, Logan Miller, Deborah Ann Woll
Regie: Adam Robitel
Escape Room: Tournament of Champions
Escape Rooms zijn de laatste tien jaar steeds populairder geworden en die trend is Hollywood natuurlijk niet ontgaan. Meerdere horrorfilms namen het ontsnappen uit een - hier uiteraard dodelijke - kamer met puzzels als uitgangspunt en het in 2019 in de bios verschenen Escape Room kreeg recent ook een sequel. Tournament of Champions volgt opnieuw een aantal mensen - met onder meer Taylor Russell ( Lost in Space ) uit het eerste filmdeel - die zich een weg moeten banen door verschillende levensgevaarlijke kamers. Kijkers die het origineel zagen weten ongeveer wat ze kunnen verwachten. Regisseur Adam Robitel heeft plannen voor een derde deel, maar is nu voor Netflix bezig met de door Darren Aronofsky geproduceerde horrorserie The Craving.
The Hurt Locker (2008)
Acteurs: Jeremy Renner, Anthony Mackie, Guy Pearce
Regie: Kathryn Bigelow
The Hurt Locker
Inmiddels staan ook Chloé Zhao ( Nomadland ) en Jane Campion ( The Power of the Dog ) op het lijstje, maar in 2009 was Kathryn Bigelow de eerste vrouwelijke regisseur die een Oscar won. En tevens saillant: het bescheiden The Hurt Locker kaapte ook de Oscar voor beste film weg voor de neus van de door haar ex-man James Cameron geregisseerde blockbuster Avatar. De intense thriller toont hoe specialisten van het Amerikaanse leger (met Marvel-collega's Jeremy Renner en Anthony Mackie ) onder grote druk bommen onschadelijk proberen te maken in een door oorlog verscheurd Irak. Bigelow werkt nu tevens aan een Netflix Original film: ze neemt de regie van de door David Koepp ( Jurassic Park ) geschreven sciencefiction-thriller Aurora op zich.
I See You (2019)
Acteurs: Helen Hunt, Jon Tenney, Owen Teague
Regie: Adam Randall
I See You
Helen Hunt is niet direct een naam die kijkers zullen associëren met horror: haar enige bonafide griezelfilm was de Carrie -imitatie The Spell , eind jaren zeventig aan het begin van haar carrière. Ze blijkt echter ook prima op haar plaats in I See You , een bovennatuurlijke (of toch niet?) thriller waarin ze te zien is als een vrouw die in de clinch ligt met haar gezin, terwijl er thuis vreemde dingen gebeuren en haar man (Jon Tenney) de verdwijning van een lokale jongen onderzoekt. Het labyrint-achtige script van debuterend scenarist Devon Graye (die als acteur te zien was als een jonge Dexter in meerdere afleveringen van de gelijknamige serie) neemt ergens halverwege de speelduur een onverwachte afslag, waardoor je tot aan het einde toe blijft gissen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!