Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Nieuwe films op Netflix: The Hall, Body Cam en Jackass 4.5

  •  
29-05-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
Body Cam
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: een ode aan stand-up, horror met Mary J. Blige en de restjes van Jackass Forever.
The Hall (2022)
Cast: Jon Stewart, Dave Chappelle, John Mulaney
Regie: Marty Callner
The Hall
Netflix eerde deze week vier invloedrijke komieken die inmiddels niet meer onder ons zijn in de zeventig minuten durende documentaire The Hall. Vier huidige stand-uppers vertellen wat hun idool - Jon Stewart doet George Carlin, John Mulaney doet Robin Williams, Dave Chappelle doet Richard Pryor en Chelsea Handler doet Joan Rivers - zo speciaal maakte, gevolgd door een weemoedige compilatie van enkele van hun hoogtepunten. Tussendoor duikt ook roast-master Jeff Ross op voor een eerbetoon aan vier van zijn onlangs overleden vrienden: Norm MacDonald, Bob Saget, Louis Anderson en Gilbert Gottfried. In juni volgt nog veel meer stand-up in verband met het Netflix Is A Joke festival, waaronder een apart eerbetoon aan Bob Saget op 10 juni.
Body Cam (2020)
Acteurs: Mary J. Blige, Natt Wolf, David Zayas
Regie: Malik Vithhal
Body Cam
Als zangeres draait Mary J. Blige al heel lang mee aan de top: vorig jaar vierde ze het 25-jarige jubileum van haar album My Life in een docu van Amazon , en onlangs mocht ze samen met een aantal hiphopiconen optreden tijdens de Super Bowl. De laatste jaren timmert ze echter ook hard aan de weg als actrice, met als hoogtepunt een Oscarnominatie voor haar rol in Mudbound , waarbij ze ook een nominatie kreeg voor 'best song'. Zulke accolades waren er niet voor Body Cam, dat fans van horror en misdaad die niet vies zijn van een b-filmpje desondanks nog wel zou moeten kunnen bekoren. Blige speelt een rechercheur die te maken krijgt met de mysterieuze dood van een collega, waarna ze ook persoonlijk geconfronteerd wordt met een bovennatuurlijke entiteit.
Jackass 4.5 (2022)
Acteurs: Johnny Knoxville, Steve-O, Chris Pontius
Regie: Jeff Tremaine
Jackass 4.5
Afgelopen week verscheen met Jackass 4.5 het 'restant' van de recente bioscoopfilm Jackass Forever op Netflix. De hele bende, behalve Bam Margera en de overleden Ryan Dunn, is daarin weer te zien in materiaal dat niet gebruikt werd in de film, onder aanvoering van teamcaptain Johnny Knoxville. Recensent Omar Larabi was niet bijster onder de indruk van de opvolger, maar viel wel voor de charmes van een van de nieuwste Jackass -teamleden: Sean 'Poopies' McInerney. Hopelijk kan hij straks meer laten zien op televisie, want Jackass komt ook terug naar het kleine scherm: vod-dienst Paramount+ liet weten dat er nieuwe afleveringen in ontwikkeling zijn, waarin - nu Knoxville aangaf te zullen gaan stoppen - een jongere generatie het definitief over mag nemen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!