Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Nieuwe films op Netflix: Nowhere to Run, Eight Grade en T2 Trainspotting

  •  
05-12-2021
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
T2 Trainspotting
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen op een rij. Deze week: Bo Burnham als regisseur, Danny Boyle kiest sequel, en een piepjonge Kieran Culkin.
Eighth Grade (2018)
Acteurs: Elsie Fisher, Josh Hamilton, Emily Robinson
Regie: Bo Burnham
10957.w600.0.28aee60
Verrassend regiedebuut van komiek Bo Burnham (bekijk ook zeker zijn 'thuis vanwege corona' Netflix-special Inside ) over de introverte Kayla (Elsie Fisher, de stem van Agnes in Despicable Me ) en haar laatste week op de basisschool. De coming-of-age -film laat zien hoe ze worstelt met haar onzekerheden en haar toevlucht zoekt in social media. Burnham behandelt serieuze thema's op een openhartige en geestige manier en Fisher (op de foto te zien met haar regisseur) is een ware openbaring. De komiek castte de toen 13-jarige actrice nadat hij haar had gezien op YouTube, de plek waar hijzelf op 16-jarige leeftijd eveneens zijn carrière begon. Let verder op de muziek van debuterend filmcomponist Anna Meredith, die tevens de muziek schreef voor Living With Yourself.
T2: Trainspotting (2017)
Acteurs: Ewan McGregor, Ewen Bremner, Jonny Lee Miller
Regie: Danny Boyle
T2 Trainspotting
Zo verfrissend en origineel als Trainspotting zou deze sequel natuurlijk nooit worden, maar desondanks is het een fijn weerzien met Renton, Sick Boy, Spud en ja zelfs Begby, waarbij filmmaker Danny Boyle de Schotse nietsnutten op succesvolle wijze vanuit de jaren negentig naar het heden transporteerde. In de film is Renton (Ewan McGregor, die jarenlang ruzie had met Boyle waardoor T2 er in eerste instantie niet van leek te komen) ruim twintig jaar clean als hij na een hartaanval terugkeert naar Edinburgh, waar hij de vrienden die hij destijds heeft bestolen weer onder ogen moet zien. Een derde film behoort volgens Boyle nog steeds tot de mogelijkheden, terwijl Robert Carlyle tevens terug zal keren als Begby in de zesdelige tv-serie The Blade Artist.
Nowhere to Run (1993)
Acteurs: Jean-Claude van Damme, Rosanna Arquette, Kieran Culkin
Regie: Robert Harmon
Nowhere to Run
Standaard knokfilm met Jean-Claude van Damme: de acteur die dit jaar ook op Netflix te zien was in The Last Mercenary speelt een ontsnapte crimineel die zich verschuilt op het landgoed van een alleenstaande moeder van twee. Wanneer een schimmige projectontwikkelaar de vrouw bedreigt, besluit hij haar te hulp te schieten. De eerste versie van het script werd geschreven door Joe Eszterhas - de Basic Instinct -schrijver was destijds de best betaalde scenarist in Hollywood - maar zijn als drama bedoelde scenario werd vervolgens op maat gemaakt voor de Muscles from Brussels. De film bevat tevens een heel vroeg rolletje van Kieran Culkin (de bijdehante Roman Roy in Succession ) als het jonge zoontje van de door Rosanna Arquette gespeelde weduwe.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!