Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Nieuwe films op Netflix: Sorry to Bother You, Portrait of a Lady on Fire en Back to the Future

  •  
20-02-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
116 keer bekeken
  •  
Portrait of a Lady on Fire
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen voor je op een rij. Deze week: een Frans huwelijksportret, een telemarketeer en een tijdreisklassieker.
Sorry to Bother You (2018)
Acteurs: Lakeith Stanfield, Tessa Thompson, Jermaine Fowler
Regie: Boots Riley
Sorry to Bother You
De huidige realiteit is bijna elke vorm van satire al zo goed als voorbij gestreefd (zie bijvoorbeeld ook Don't Look Up ) en dus zag rapper en activist Boots Riley voor zijn debuut als filmmaker nog maar een optie: een met sociaal commentaar gevulde komediefilm die zo absurd en surrealistisch is dat hij aanvoelt alsof Charlie Kaufman tijdens een LSD-trip een aflevering van Atlanta mocht maken. Cassius Green (Lakeith Stanfield) raakt verwikkeld in een enorm bizarre wereld wanneer hij tijdens zijn werk als telemarketeer het advies krijgt om een 'witte stem' (David Cross) te gebruiken. En dan is er ook nog de steeds vreemder wordende 'performance art' van zijn vriendin (Tessa Thompson), wiens 'witte stem' wordt ingesproken door Lily James ( Pam & Tommy ).
Portrait of a Lady on Fire (2019)
Acteurs: Noémie Merlant, Adèle Haenel, Valeria Golino
Regie: Céline Sciamma
Portrait of a Lady on Fire
Intiem meesterwerkje van de Franse regisseur Céline Sciamma ( Water Lilies ) over de verboden liefde tussen twee vrouwen in de achttiende eeuw. De jonge schilder Marianne (Noémie Merlant) arriveert op een eilandje in Bretagne, waar ze - zonder medeweten van haar model - een portret moet schilderen van de aristocratische Héloïse (Adèle Haenel), die met tegenzin zal trouwen met een nobelman uit Italië. Door het lijzige tempo, de minimale dialogen, de kleine cast, de vrij beperkte locatie, en het gebrek aan muziek voet het kostuumdrama levensecht aan. Elk frame ziet eruit als een schilderij dat je zo aan de muur zou kunnen hangen, ook met dank aan het feit dat er gefilmd werd in 8K om zo veel mogelijk van het kleurenpalet te behouden.
Back to the Future (1985)
Acteurs: Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson
Regie: Robert Zemeckis
7604.w600.0.7d20c59
Klassieker van regisseur Robert Zemeckis (producent van de onlangs hier op Netflix verschenen mysterie-serie Manifest ) en scenarist Bob Gale, die zich bij het doorbladeren van een oud jaarboek afvroeg of hij en zijn vader vrienden geweest zouden zijn, als ze bij elkaar op school hadden gezeten. Samen met Zemeckis bouwde hij dat idee uit tot een verhaal over een tiener die terug in de tijd reist naar de jaren vijftig en daar per ongeluk de relatie tussen zijn toekomstige vader en moeder verstoort. Disney durfde de film destijds niet te maken: tijdreiziger Marty  (Michael J. Fox) moet in de jaren vijftig namelijk verschillende keren seksuele avances van zijn (toekomstige) moeder afslaan. Het project kwam uiteindelijk, met hulp van Steven Spielberg, terecht bij Universal en de rest is, zoals ze dat zo mooi zeggen, geschiedenis.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!