Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Nieuwe films op Netflix: Morbius, Forrest Gump en Gifted Hands

  •  
01-11-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
121 keer bekeken
  •  
Morbius
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: Jared Leto als vampier, een rennende Tom Hanks, en Cuba Gooding Jr. als chirurg.
Forrest Gump (1994)
Acteurs: Tom Hanks, Robin Wright, Gary Sinise
Regie: Robert Zemeckis
Forrest Gump
Deze eerste samenwerking tussen Robert Zemeckis en Tom Hanks (onlangs maakten ze een remake van Pinocchio voor Disney+) werd in de jaren negentig overladen met goede kritieken en won - ondanks de concurrentie van The Shawshank Redemption en Pulp Fiction - zelfs de Oscar voor beste film. Hanks speelt een goedhartige man met een laag IQ, die zonder het zelf echt te beseffen (en dankzij special effects van Industrial Light & Magic ) talloze belangrijke historische gebeurtenissen van dichtbij meemaakt. Waar de ontvangst van Forrest Gump eerst enkel positief was, kwam er de laatste jaren toch wat meer kritiek - eerst op het personage van Robin Wright en daarna op de vermeende conservatieve boodschap - hoewel de film zijn plek in de popcultuur voor altijd zal blijven behouden.
Morbius (2022)
Acteurs: Jared Leto, Matt Smith, Adria Arjona
Regie: Daniel Espinosa
Morbius
Door een exclusieve deal streamen de bioscoopfilms van Sony altijd als eerst bij Netflix en dat geld ook voor hun Marvel-verfilmingen. Helaas worden deze - met uitzondering van de Spider-Man -films - gemaakt zonder inmenging van Marvel Studios (bekend van de Avengers -films) en dat is te merken: de kwaliteit ligt toch altijd wel een stukje lager. Zo ook bij Morbius , waarin Jared Leto zich tijdens zijn zoektocht naar een genezing van zijn zeldzame bloedziekte in een vampier verandert, dat door critici met de grond gelijk werd gemaakt en - in tegenstelling tot het ook gekraakte Venom - flopte in de bios. De enige die zonder al te veel kleerscheuren onder alle negatieve kritiek vandaan kwam is Matt Smith ( House of the Dragon ), die zich lekker uit mag leven als Morbius' surrogaat-broer en de slechte vampier in het verhaal.
Gifted Hands: The Ben Carson Story (2009)
Acteurs: Cuba Gooding Jr., Kimberly Elise, Aunjanue Ellis
Regie: Thomas Carter
Gifted Hands
De carrière van Oscarwinnaar Cuba Gooding Jr. ( Jerry Maguire ) belandde na de jaren negentig een beetje op een dood spoor, maar zijn werk op televisie werd vervolgens wat beter ontvangen. Zijn rol als O.J. Simpson in American Crime Story zal menig kijken zijn bijgebleven, terwijl hij ook nog complimenten kreeg voor de tv-film Gifted Hands: The Ben Carson Story. De biopic draait niet om Carsons latere politieke carrière in de Trump-administratie, maar richt zich op zijn werk in de jaren tachtig, toen hij tegen alle verwachtingen in uitgroeide tot een wereldberoemde neurochirurg. Overigens vertelde Gifted Hands -maker Thomas Carter eerder al een inspirerend waargebeurd verhaal in het nu ook op Netflix te bekijken sportdrama Coach Carter.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!