Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Nieuwe films op Netflix: Last Christmas, Stromboli en The Da Vinci Code

  •  
05-02-2023
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
235 keer bekeken
  •  
Stromboli
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: een romkom met Emilia Clarke, Elise Schaap in Italië en de eerste Robert Langdon-film.
Foto credit: Mark de Blok
Last Christmas (2019)
Acteurs: Emilia Clarke, Henry Golding, Emma Thompson
Regie: Paul Feig
Last Christmas
Hoewel Emma Thompson vooral bekendstaat als veelzijdig actrice (zie Years and Years en Matilda ), doet de tweevoudig Oscarwinnares het ook niet onverdienstelijk als scenarist: een van die twee beeldjes won ze voor het script van Sense and Sensibility. En onlangs bedacht ze, samen met haar echtgenoot, het verhaal voor Last Christmas. In deze vrij standaard romkom zijn het echter vooral de twee acteurs die de aandacht van de zwijmelende kijker zo vlak voor Valentijnsdag wel vast moeten weten te houden: de film volgt een vrouw (Emilia Clarke uit Secret Invasion ) die valt voor een mysterieuze vreemdeling (Henry Golding uit Persuasion ) die ze ziet bij de kerstwinkel waar ze werkt. Thompson is zelf te zien als de moeder van Clarke's personage.
Stromboli (2022)
Acteurs: Elise Schaap, Tim McInnerny, Christian Hillborg
Regie: Michiel van Erp
Foto credit: Mark de Blok
Stromboli
Na haar bijrol in  Undercover zou Elise Schaap de hoofdrol gaan spelen als wannabe-influencer in een nieuwe komische Netflix-serie, maar dat project werd helaas door de vod-dienst afgeblazen. Toch is Netflix nog zeker niet klaar met Schaap: ze keert terug in de Ferry-serie en gaat nu 'worldwide' met de film Stromboli , dat overal wordt uitgebracht als Netflix Original. Schaap speelt de geplaagde Sara, die op het Italiaanse eiland Stromboli onder leiding van goeroe Jens (Christian Hillborg uit de serie The Playlist ) de demonen uit haar verleden confronteert. Roos Ouwehand ( Oogappels , Modern Love Amsterdam ) schreef mee aan het op de roman van Saskia Noort gebaseerde scenario. Kijk verder ook nog op Amazon Prime Video naar het gelijksoortige Nine Perfect Strangers , met daarin Nicole Kidman als een welzijnsgoeroe.
The Da Vinci Code (2006)
Acteurs: Tom Hanks, Audrey Tautou, Ian McKellen
Regie: Ron Howard
The Da Vinci Code
Het door Dan Brown geschreven The Da Vinci Code was zo'n enorme bestseller dat drie jaar na verschijning al een verfilming de bioscopen bereikte. Regisseur Ron Howard wilde daarin eerst Bill Paxton casten als historicus Robert Langdon, maar toen deze het te druk bleek te hebben met Big Love viel zijn oog op een andere acteur waarmee hij eerder werkte aan Apollo 13. In The Da Vinci Code ontdekt Langdon een geheim dat de katholieke kerk op zijn grondvesten doet schudden en de koers van de geschiedenis in groot gevaar brengt. Ondanks de matige kritieken was de film een grote hit in de bios, hoewel de twee sequels (ook op Netflix) het een stuk minder goed deden. Inmiddels is er daarom een tv-serie rond Robert Langdon , die aankomende vrijdag in Nederland van start gaat op SBS9.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!