Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Nieuwe films op Netflix: John Wick 2, Ben is Back en The Vow

  •  
01-05-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
John Wick: Chapter 2
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen voor je op een rij. Deze week: Keanu Reeves onder schot, romantiek met Channing Tatum en een familiedrama.
Ben is Back (2018)
Acteurs: Julia Roberts, Lucas Hedges, Courtney B. Vance
Regie: Peter Hedges
Ben is Back
Peter Hedges lanceerde in 1993 zijn carrière als scenarist met What's Eating Gilbert Grape - waar een 19-jarige Leonardo DiCaprio destijds zijn eerste Oscarnominatie voor kreeg - en de auteur neemt inmiddels ook af en toe zelf plaats achter de camera. Zo regisseerde hij in 2018 het toch een beetje onterecht geflopte familiedrama Ben is Back , dat draait om een onverwachte confrontatie tussen een moeder en haar door drugsproblemen geplaagde zoon: Holly (Julia Roberts) wil haar met de kerst opgedoken Ben (Lucas Hedges) graag weer in de armen sluiten, maar heeft toch twijfels. Regisseur Hedges was niet van plan om zijn eigen zoon casten, maar deed dit toch op advies van Roberts, die onder de indruk was van zijn optreden in Manchester by the Sea.
John Wick: Chapter 2 (2017)
Acteurs: Keanu Reeves, Ian McShane, Common
Regie: Chad Stahelski
15317.w600.0.7eadd3f
De dood van een onschuldige puppy bezorgde Keanu Reeves na The Matrix (waarvan het vierde deel nu te bekijken is op HBO Max ) nog een tweede filmfranchise in de vorm van John Wick. In het vervolg wordt Wick gedwongen om in Italië een onmogelijke klus te klaren, waarna hij een klein leger van huurmoordenaars achter zich aan krijgt. De sequel herenigt Reeves even met zijn Matrix -mentor Laurence Fishburne (die tevens terugkeerde in het derde deel Parabellum ) en bouwt de 'mythe' omtrent het gilde van huurmoordenaars waar Wick onderdeel van is vakkundig uit. Het hotel waar de killers zich graag verschansen zal later dit jaar nog verder uitgediept worden in de nieuwe televisieserie The Continental , een prequel waarin Mel Gibson een hoofdrol zal spelen.
The Vow (2012)
Acteurs: Rachel McAdams, Channing Tatum, Sam Neill
Regie: Michael Sucsy
The Vow
Er was een komedie ( 21 Jump Street) voor nodig om Channing Tatum echt door te laten breken bij het grote - en ook mannelijke - publiek, maar vrouwen zwijmelden al veel langer weg bij de charme (en fysiek) die de acteur liet zien romantische films als Step Up en Dear John. Ook The Vow groeide - mede door de prima chemie tussen hem en Rachel McAdams - uit tot een enorme hit binnen het genre: in de film verliest Paige (McAdams) na een ernstig auto-ongeluk haar herinneringen aan de laatste jaren. En dus moet manlief Leo (Tatum) haar opnieuw zien te overtuigen van haar liefde voor haar. De film werd geïnspireerd door het ware verhaal van Kim en Krickitt Carpenter, die in 2018 echter alsnog zouden besluiten om na 25 jaar huwelijk uit elkaar te gaan.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!