Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Nieuwe films op Netflix: In Bruges, Dances with Wolves en The Old Man & the Gun

  •  
04-09-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
133 keer bekeken
  •  
The Old Man & the Gun
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: een Oscarwinnende western, het afscheid van Robert Redford en onderduiken in België.
In Bruges (2008)
Acteurs: Colin Farrell, Brendan Gleeson, Ralph Fiennes
Regie: Martin McDonagh
In Bruges
Voordat Martin McDonagh zowel Frances McDormand als Sam Rockwell naar een Oscar regisseerde met Three Billboards Outside Ebbing, Missouri had de Britse theatermaker al de nodige indruk gemaakt met een aantal fijne misdaadkomedies. En nergens is de humor zwarter dan in zijn regiedebuut In Bruges , waarin een Ierse huurmoordenaar (Colin Farrell) een klus flink uit de hand laat lopen, waarna zijn razende opdrachtgever (Ralph Fiennes) hem en zijn collega (Brendan Gleeson) tijdelijk onder laat duiken in de Belgische stad Brugge. De gewelddadige taferelen die volgen zijn onvoorspelbaar en zitten volgestopt met geestige dialogen. Farrell en Gleeson herenigden onlangs weer met McDonagh voor de later dit jaar te verschenen tragikomedie The Banshees of Inisherin.
The Old Man & The Gun (2019)
Acteurs: Robert Redford, Sissy Spacek, Casey Affleck
Regie: David Lowery
The Old Man & the Gun
Technisch gezien was het niet zijn laatste filmoptreden - hij had nog een cameo in Avengers: Endgame - maar met The Old Man & the Gun zei Robert Redford ( Our Souls at Night ) zijn acteercarrière vaarwel. Zijn laatste wapenfeit is ook een klein beetje een hommage aan Butch Cassidy and the Sundance Kid - waarin hij eind jaren zestig schitterde naast Paul Newman - met de acteur opnieuw als een onpretentieuze outlaw. Redford is in de semi-waargebeurde misdaadfilm te zien als de onverbeterlijke bankrover Forrest Tucker, die tijdens zijn illustere 'carrière' uit vele gevangenissen wist te ontsnappen. De rol zit Redford als gegoten en regisseur David Lowery (die vorig jaar nogmaals indruk maakte met het bij Amazon Prime Video te bekijken The Green Knight ) bezorgt hem dan ook een waardig afscheid.
Dances with Wolves (1990)
Acteurs: Kevin Costner, Mary McDonnell, Graham Greene
Regie: Kevin Costner
Dances with Wolves
Het is nog steeds een dingetje waar veel filmfans over twisten: verdiende Dances with Wolves het om ten koste van Goodfellas de Oscar voor beste film te winnen? Buiten kijf staat dat het passieproject van Kevin Costner (regie en hoofdrol) het type echt epische western is waarvan er inmiddels helaas weinig meer worden gemaakt; wellicht met de Jesse James-film van Andrew Dominik ( Blonde ) als positieve uitzondering. Costner is in Dances with Wolves te zien als een verstoten legerluitenant die bevriend raakt met de Sioux en uiteindelijk door hen in hun gemeeschap wordt opgenomen. De acteur probeert ook vandaag de dag het genre in leven te houden: hij speelt nu in de serie Yellowstone en castte onlangs Sam Worthington en Sienna Miller in zijn aanstaande western-epos Horizon.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!