Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Nieuwe films op Netflix: Hors Normes, Anne+ en Tall Girl 2

  •  
13-02-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
142 keer bekeken
  •  
Hors Normes
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen voor je op een rij. Deze week: een lesbische twintiger, een Franse feelgoodfilm en nieuwe groeipijntjes.
Anne+ (2022)
Acteurs: Hanna van Vliet, Jouman Fattal, Thorn de Vries
Regie: Valerie Bisscheroux
Anne+: De Film
Bijna een jaar geleden kwam Netflix met opvallend nieuws: de streamingdienst liet toen weten de Nederlandse serie Anne+ een wereldwijd podium te gaan geven. En dat was niet alles: Netflix trad ook aan als co-producent van een filmvervolg, dat dit weekend bij de vod-dienst in première ging. De film is net als de serie afkomstig van scenarist Maud Wiemeijer en regisseur Valerie Bisscheroux en actrice Hanna van Vliet speelt wederom de hoofdrol als Anne, een lesbische twintiger in Amsterdam die de druk voelt om haar roman af te maken en daarnaast speelt met het idee om voor haar relatie naar Canada te verhuizen. Anne+ kreeg destijds onder meer lof voor de representatie van queer personages, iets waar je in dit artikel meer over kan lezen.
Hors Normes (2019)
Acteurs: Vincent Cassel, Reda Kateb, Hélène Vincent
Regie: Olivier Nakache en Éric Toledano
Hors Normes
Op feiten gebaseerde Franse dramafilm over twee mensen uit totaal verschillende milieus die zich met hun hele ziel en zaligheid inzetten voor de maatschappij: de orthodox-joodse Bruno (Vincent Cassel) runt een non-profit opvangcentrum voor kinderen met autisme die nergens anders terechtkunnen, terwijl moslim Malik (Reda Kateb) zich ontfermt over kansarme jongeren en hen opleidt tot verzorgers. Verder moeten ze er ook op toezien dat hun instellingen financieel het hoofd boven water houden. Zware kost dus, maar met behulp van de nodige humor weten regisseurs Olivier Nakache en Éric Toledano ( Intouchables ) er toch een positieve feelgoodfilm van te maken. Op Amazon kun je nu tevens kijken naar autistische jongeren in de serie As We See It.
Tall Girl 2 (2022)
Acteurs: Ava Michelle, Griffin Gluck, Sabrina Carpenter
Regie: Emily Ting
Tall Girl 2
Netflix geeft graag sequels aan succesvolle coming-of-age-films (denk aan To All the Boys I've Loved Before en The Kissing Booth , beide een trilogie) en deze maand was het de beurt aan een vervolg op Tall Girl. Ava Michelle (de 19-jarige is met haar 1,88 meter net iets minder lang dan collega-actrices als Elizabeth Debicki en Gwendoline Christie) is opnieuw te zien als Jodi Kreyman, die na haar inspirerende speech niet meer enkel en alleen bekenstaat als de 'tall girl': leerlingen kijken nu op een andere manier tegen haar op en ze mag de hoofdrol gaan spelen in de schoolmusical. Maar met haar nieuwe populariteit neemt ook haar onzekerheid steeds meer toe. Tall Girl 2 is een redelijk veilige herhaling van zetten, die de fans van de eerste film wellicht nog zal bekoren.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!