Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Nieuwe films op Netflix: Don't Let Go, Pétain en De Luizenmoeder

  •  
28-03-2023
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
251 keer bekeken
  •  
Luizenmoeder - de film

We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: een stem uit het hiernamaals, basisschool De Klimop en een Franse collaborateur.

Don't Let Go (2016)
Acteurs: David Oyelowo, Storm Reid, Mykelti Williamson
Regie: Jacob Aaron Estes

Don't Let Go

Na de slechte ontvangst van de derde Rings -film, waarvan hij een vroege versie van het scenario schreef, stapte Jacob Aaron Estes weer een keer zelf achter de camera voor Don't Let Go , waarbij hij de hulp inschakelde van horrorspecialist Jason Blum. Toch noemde Estes de film meer psychologische thriller dan horror: David Oyelowo ( Selma ) geeft gestalte aan een rechecheur die na een familietragedie onder meer zijn broer (Brian Tyree Henry uit Atlanta ) en zijn nichtje (Storm Reid, de BFF van Ellie in The Last of Us ) verliest. Niet veel later krijgt hij echter een telefoontje van zijn nichtje, die vanuit het verleden contact met hem lijkt op te nemen, waarna hij zich afvraagt of hij gek wordt of een kans heeft gekregen om haar alsnog te redden. Oyelowo en Reid werken eerder ook al allebei aan de film A Wrinkle in Time en aan de muziekvideo Family Feud van Jay-Z en Beyonce.

Luizenmoeder - de film (2021)
Acteurs: Jennifer Hoffman, Ilse Warringa, Bianca Krijgsman
Regie: Ilse Warringa

Luizenmoeder - de film

In 2018 groeide  De Luizenmoeder uit tot een groot tv-succes. Met als gevolg een tweede seizoen, talloze prijzen en een aantal buitenlandse remakes. Als toetje kregen de fans in 2021 een film, waarin juf Ank (Ilse Warringa) basisschool De Klimop weer op de rails probeert te krijgen, nadat onderbezetting binnen het personeel en veeleisende ouders de boel op scherp hebben gezet. Verder gaat de nieuwe interim-directeur erg ver met de plannen voor de digitalisatie. Warringa schreef weer mee aan het script, maar ze kreeg deze keer geen hulp van Diederik Ebbinge. Ebbinge ontbreekt ook als acteur, net als Henry van Loon. De Promenade -collega's kregen daarna wel weer nieuwe tv-series bij de NPO: Van Loon speelde in Tropenjaren en Ebbinge was te zien in Jos. En Warringa bedacht onlangs nog de satirische komedieserie Cast.

Pétain (1993)
Acteurs: Jacques Dufilho, Jean Yanne, Jean-Pierre Cassel
Regie: Jean Marbeouf

Pétain

Historische dramafilm over een van de meest controversiële figuren uit de geschiedenis van Frankrijk. Philippe Pétain groeide tijdens de Eerste Wereldoorlog uit tot een nationale held: uiteindelijk werd hij, door onder meer zijn leiderschap tijdens de slag om Verdun, benoemd tot opperbevelhebber van de Franse legers. De film richt zich echter op zijn activiteiten tijdens de Tweede Wereldoorlog: hij kreeg de absolute macht als staatshoofd en onder zijn bewind zou Frankrijk alsmaar nauwer samenwerken met nazi-Duitsland. De maarschalk wordt gespeeld door oudgediende Jacques Dufilho, die een opvallende uiterlijke gelijkenis met hem vertoont. Voor meer mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de verkeerde kant stonden kun je op Netflix tevens kijken naar De Zaak Menten , terwijl op NPO Plus eveneens  De Stamhouder te zien is.

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!