Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Nieuwe films op Netflix: Cult of Chucky, Das Tagebuch der Anne Frank en Get Out

  •  
20-11-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
197 keer bekeken
  •  
Das Tagebuch der Anne Frank
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: een moordende pop, een ontmoeting met de schoonfamilie en een beroemd dagboek.
Cult of Chucky (2017)
Acteurs: Fiona Dourif, Alex Vincent, Jennifer Tilly
Regie: Don Mancini
Cult of Chucky
De Child's Play -reeks is als horrorfranchise heel erg uniek: hoewel er in 2019 een moderne remake van de originele film verscheen, loopt de oorspronkelijke verhaallijn die in 1988 werd begonnen tot op de dag van vandaag ook nog steeds door, waarbij elke film werd geschreven door Don Mancini. Na de enigszins ingetogen vod-release Curse of Chucky (2013) begon de boel weer ouderwets uit de hand te lopen in Cult of Chucky (2019): het zevende deel markeert de terugkeer van de inmiddels volwassen Alex Vincent, die als 7-jarig jochie in het origineel gestalte gaf aan Andy Barclay, het eerste slachtoffer van de moordende pop met de stem van Brad Dourif. Vincent keert eveneens terug voor het tweede seizoen van de huidige Chucky -serie, dat afgelopen donderdag van start ging op Fox.
Das Tagebuch der Anne Frank (2016)
Acteurs: Lea van Acken, Martina Gedeck, Ulrich Noethen
Regie: Hans Steinbichler
Das Tagebuch der Anne Frank
Het levensverhaal van Anne Frank is ruim tachtig jaar na haar dood nog altijd een grote bron van inspiratie voor filmmakers: zo verscheen vorig jaar de bioscoopfilm Mijn Beste Vriendin Anne Frank, die nu (nog tot 30 november) op Netflix staat. In 2016 werd haar dagboek Het Achterhuis voor het eerst verfilmd als een Duitse productie, waarin Lea van Acken (die later een rol zou spelen in de Netflix-serie Dark ) gestalte geeft aan Frank. Regisseur Hans Steinbichler ( Das Boot ) richt zich hier vooral op (de ontwikkeling) van Anne Frank zelf, om het drama ook voor de wat jongere kijkers behapbaar te maken. In een vrij ironische casting-twist geeft Ulrich Noethen gestalte aan vader Otto Frank: de acteur was in Der Untergang juist te zien als Holocaust-architect Heinrich Himmler.
Get Out (2017)
Acteurs: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford
Regie: Jordan Peele
Get Out
In 2017 verraste Jordan Peele, toen met name bekend van sketchshows als Mad TV en Key & Peele , vriend en vijand met een als horrorfilm verpakte satire op racisme en rassenrelaties. Get Out gebruikt een bekend uitgangspunt - zwarte man (Daniel Kaluyaa) is zenuwachtig voor zijn eerste kennismaking met de ouders van zijn witte vriendin (Allison Williams uit Girls ) - maar gaat vervolgens een compleet onverwachte kant op. Peele werd voor zijn regiedebuut uiteindelijk beloond met de Oscar voor het beste originele scenario. Hij schroefde de paranoia daarna nog verder op met de film Us en nam recent onze obsessie voor groots spektakel op de hak in Nope. Ook als producent pakt Peele regelmatig projecten aan waarin maatschappijkritiek wordt gecombineerd met horror, zoals de tv-serie Lovecraft Country en de remake van Candyman.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!