Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Nieuwe films op Netflix: Bohemian Rhapsody, The First Purge en Like a Boss

  •  
20-03-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
Bohemian Rhapsody
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen voor je op een rij. Deze week: wetteloosheid op Staten Island, de hits van Queen en een cosmetische vete.
The First Purge (2018)
Acteurs: Y'lan Noel, Lex Scott Davis, Joivan Wade
Regie: Gerard McMurray
The First Purge
Het idee achter The Purge - een totalitaire regering maakt eens per jaar het plegen van misdaden, inclusief moord, een nacht lang volledig legaal - werd eerst toegepast op vrij kleine schaal (een huis dat werd belegerd door criminelen), maar vervolgens werden de sequels steeds grootser en politiek getinter. In de onvermijdelijke prequel The First Purge zien we de eerste Purge: een experiment op Staten Island, waar alle vrijwillige achterblijvers kunnen rekenen op een flinke smak geld. Bedenker James DeMonaco liet zich voor de conceptie van de filmreeks inspireren door The Return of the Archons (S01E22), een aflevering van de op Netflix te bekijken Star Trek -serie uit de jaren zestig. Op Amazon Prime Video is tevens een op de filmreeks gebaseerd tv-serie te zien.
Bohemian Rhapsody (2018)
Acteurs: Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee
Regie: Bryan Singer
Bohemian Rhapsody
Na jaren te hebben doorgebracht in 'development hell' (Sacha Baron Cohen was lange tijd als acteur aan het project verbonden) werd het levensverhaal van Queen-frontman Freddie Mercury in 2018 eindelijk verfilmd. Toch verliepen ook de opnamen moeizaam: regisseur Bryan Singer werd vlak voor de eindstreep ontslagen, waarna Dexter Fletcher zijn plek innam. In vergelijking met de Elton John-film Rocketman (ook van Dexter Fletcher) voelt Bohemian Rhapsody jammer genoeg redelijk gesaniteerd, als een standaard 'greatest hits' biopic waarmee op safe wordt gespeeld. Gelukkig zijn deze 'greatest hits' nog steeds tijdloze klassiekers die - in combinatie met het spel van een Oscarwinnende Rami Malek als Mercury - zeker wel een kijkbeurt rechtvaardigen.
Like A Boss (2020)
Acteurs: Rose Byrne, Tiffany Haddish, Salma Hayek
Regie: Miguel Arteta
Like A Boss
Geflopte filmkomedie van Miguel Arteta (die daarna Yes Day maakte voor Netflix), over een flink uit de hand gelopen vete in de wereld van schoonheidsproducten. De erg uitbundige Mia (Tiffany Haddish) en de pragmatische Mel (Rose Byrne) zijn de eigenaars van een beautysalon die in de schulden zit en kopje onder dreigt te gaan. Het tij lijkt te keren als ze de mogelijkheid krijgen om in zee te gaan met de rijke cosmetica-mogul Claira Luna (Salma Hayek), maar daar krijgen ze al vrij snel spijt van. Like A Boss beschikt over twee charmismatische hoofdrolspelers, maar het materiaal is eigenlijk hun talent onwaardig. Beide actrices hebben inmiddels eigen tv-series op Apple TV+: Haddish is te zien in The Afterparty en Byrne speelt momenteel de hoofdrol in Physical.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!