Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Nieuw SNL-castlid wist aanstootgevende tweets

  •  
27-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Saturday Night Live's Melissa Villaseñor is in opspraak geraakt nadat ze bijna 2000 tweets van haar Twitteraccount verwijderde. Veel van de tweets worden gezien als racistisch.
Villaseñor werd onlangs door SNL binnengehaald als het eerste Latijns-Amerikaanse castlid ooit. Ze werd aangetrokken vlak nadat Jay Pharoah en Taran Killam de show verlieten. De ontbrekende tweets werden als eerste opgemerkt door schrijfster Aura Bogado, die zag dat de berichten op haar Twitteraccount na haar SNL-casting in aantal waren afgenomen. Naar verluidt had Villaseñor haar account in eerst instantie op privé staan, waardoor ze tijd had om het één en ander te verwijderen. Bogado en collega-schrijfster April Reign wisten echter toch nog een aantal oude berichten te achterhalen. De tweets bevatten uitspraken als ‘I hate those Mexicans on bikes, they threw something at my car. The world doesn’t need them’ en ‘A bossy black lady at my temp job right now looks exactly like steve erkel. Ugly’.
Het is niet de eerste keer dat het Twitteraccount van een komiek die net in de spotlights is komen te staan wordt uitgepluisd. Trevor Noah werd vlak na zijn aanstelling als host van de Daily Show beschuldigd van antisemitisme in een aantal oude tweets. Ook SNL-castlid Jon Rudnitsky kwam ooit in opspraak door seksistische en homofobe tweets en werd vervolgens niet door de sketchshow teruggehaald voor een tweede seizoen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!