Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Netflix’ western Godless vindt een leading lady

  •  
30-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BAFTA Los Angeles Tea Party 2014 Portraits
Michelle Dockery ( Downton Abbey ) krijgt de vrouwelijke hoofdrol in de miniserie Godless op Netflix. Ze zal in de western te zien zijn naast Jeff Daniels ( The Newsroom ) en Jack O‘Connell ( Skins ). De serie moet in 2017 debuteren bij de streamingdienst.
Godless draait om de gewetenloze outlaw Frank Griffin (Daniels), die in het oude Westen een spoor van vernieling achterlaat, terwijl hij zoekt naar zijn oude partner en inmiddels gezworen vijand Roy Goode (O’Connell). Dockery zal gestalte geven aan Alice; de eigenaresse van een ranch waar Roy onderdak zoekt. De actrice werd in 2010 genomineerd voor een Golden Globe voor haar rol als Lady Mary Crawley in Downton Abbey. Daarnaast is ze net klaar met de opnamen van Good Behavior ; een nieuwe dramaserie die deze herfst verschijnt op TNT.
Godless is afkomstig van producenten Steven Soderbergh ( The Knick ) en Scott Frank, het duo dat eerder verantwoordelijk was voor de Elmore Leonard-verfilming Out of Sight met George Clooney. Frank bewerkte ook Leonards Get Shorty tot een filmscript, dat verfilmd werd door Barry Sonnenfeld. Meer recentelijk schreef en regisseerde hij A Walk Among The Tombstones met Liam Neeson. Hij zal ook de eerste aflevering van Godless zelf gaan regisseren.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!