Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Netflix verfilmt De Brief voor de Koning

  •  
12-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
Een Brief voor De Koning
Volgens uitgeverij Leopold zal Netflix het jeugdboek van Tonke Dragt bewerken voor een internationaal publiek.
Het in 1962 verschenen De Brief voor de Koning speelt zich af in een fictief koninkrijk en gaat over een 16-jarige jongen die ridder wil worden. Hij krijgt de opdracht een geheime brief naar de koning te brengen. Netflix zal er een Engelstalige tv-serie van maken. 'Het is een verhaal dat ook internationaal tot de verbeelding spreekt', vertelt Brian Pearson, die bij Netflix verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van buitenlandse drama's. 'Het boek is fantasierijk en spannend. Ik ben ervan overtuigd dat de serie wereldwijd onze kijkers zal aanspreken.' Volgens het Algemeen Dagblad is de adaptatie van het boek in handen van scenarist William Davies (Flushed Away, How to Train Your Dragon ). De opnamen zullen dit najaar plaatsvinden in Tsjechië en Nieuw-Zeeland. In 2008 werd De Brief voor de Koning al eens bewerkt tot speelfilm (foto).
Wanneer De Brief voor de Koning op Netflix verschijnt is niet bekend. Momenteel werkt Netflix ook aan Undercover en een Nederlandse serie van Pieter Kuijpers.
 
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!