Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Netflix koopt tv-serie van Damien Chazelle

  •  
04-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Damien Chazelle
Het door Damien Chazelle (La La Land) bedachte The Eddy is aangekocht door Netflix.
De muzikale dramaserie volgt de eigenaar, bezoekers en muzikanten van een hedendaagse nachtclub in het multiculturele Parijs. Volgens Chazelle zal er in de serie Frans, Engels en Arabisch worden gesproken. De Oscarwinnende regisseur, die zelf een Franse grootvader heeft en vloeiend Frans spreekt, liet weten er altijd al van gedroomd te hebben om een film of serie in Parijs te schieten. Hij zal straks voor twee van de acht afleveringen zelf achter de camera plaatsnemen. De Grammy-winnende songwriter Glen Ballard, die werkte met grote namen als Alanis Morissette en Michael Jackson, zal de muziek voor The Eddy gaan verzorgen. Het project wordt geschreven door Jack Thorne, bekend van de musical Harry Potter and the Cursed Child en het aankomende Electric Dreams van Amazon.
Begin dit jaar werd Chazelle de jongste Oscarwinnende regisseur ooit, nadat hij het beeldje won voor La La Land. In 2014 regisseerde hij de eveneens muzikale dramafilm Whiplash.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!