Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Netflix kondigt Europese Originals aan

  •  
18-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Netflix Logo
Naast de titelloze Netflix Original van Pieter Kuijpers, onthulde Netflix nog zes andere Europese series.
De meest in het oog springende van de zes is La Casa de Papel, dat dus met ingang van het derde seizoen ook een Netflix Original wordt. Daarnaast verschijnt straks Mortel: de Franse Netflix Original draait om tieners die verbonden blijken te zijn door een bovennatuurlijke kracht. Duitsland krijgt de serie The Wave, gebaseerd op de filmhit Die Welle uit 2014. Italië krijgt Luna Nera, een serie over vrouwen die verdacht worden van hekserij in het Italië van de 17e eeuw, en voor Engeland werkt men aan een zesdelige dramaserie over het ontstaan van de voetbalsport. De serie heet The English Game en wordt geschreven door Julian Fellowes, de maker van Downton Abbey. Tot slot komt straks vanuit Engeland ook de komische serie Turn Up Charlie met Idris Elba naar Netflix.
Netflix onthulde ook een Franse docu-serie (over de moord op Grégory Villemin in 1984) en de docu-serie The Staircase (over de jarenlange rechtszaak tegen misdaadauteur Michael Peterson, die zijn eigen vrouw vermoord zou hebben).
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!