Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Netflix groeit door tot 110 miljoen abonnees

  •  
24-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Netflix
Netflix groeit sneller dan verwacht en onthulde wereldwijd inmiddels ruim 110 miljoen abonnees te hebben.
De VOD-dienst gaf onlangs de laatste kwartaalcijfers van 2017 vrij en heeft er ongeveer 8,3 miljoen betalende abonnees bij gekregen. Nog nooit eerder zag Netflix het aantal leden in drie maanden tijd zo hard stijgen. Ook de omzet steeg naar 3,39 miljard dollar, terwijl analisten eerder een omzet van 3,28 miljard dollar voorspelden. Volgens Netflix hebben series als The Crown , Black Mirror en Stranger Things ervoor gezorgd dat de VOD-dienst boven verwachting presteerde. Ook succesvolle nieuwkomers als The Punisher , Mindhunter en de miniserie Godless zouden een aandeel hebben. Netflix liet tevens weten erg tevreden te zijn met Bright , dat inmiddels zeker is van een vervolg. In 2017 zag Netflix zich wel gedwongen om hun banden met Kevin Spacey (die naast House of Cards ook de film Gore in aantocht had) en Louis C.K. te verbreken en dat kostte de VOD-dienst naar verluidt 39 miljoen dollar.
Netflix zal de komende jaren vooral concurrentie krijgen van Amazon en Apple. Verder gaan ook YouTube en Facebook eigen series maken. En dan is er natuurlijk nog Disney, dat in 2019 met een eigen streamingdienst komt en onlangs Fox overnam om als het zover is nog meer content aan te kunnen bieden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!