Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Netflix gaat verder met Making A Murderer

  •  
20-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Making a Murderer
Vorig jaar deed Making A Murderer behoorlijk wat stof opwaaien en Netflix heeft inmiddels bevestigd dat er een tweede seizoen is besteld van de documentaireserie. De nieuwe reeks zal wederom bestaan uit tien afleveringen. Een releasedatum is er momenteel nog niet.
De eerste serie bestreek tien jaar uit het leven van Steven Avery, een man die achttien jaar in de gevangenis zat, nadat hij veroordeeld werd voor verkrachting en poging tot moord. Na het opduiken van nieuw DNA-bewijs kwam hij weer op vrije voeten, om twee jaar later opnieuw te worden veroordeeld voor een andere moord. De documentaireserie zette heel veel vraagtekens bij de veroordelingen van Avery. Zelfs zoveel dat er middels een petitie ruim 500.000 handtekeningen werden opgehaald om hem – tevergeefs – weer vrij te krijgen.
Documentairemakers Laura Ricciardi en Moira Demos zijn ook na het eindigen van de eerste serie doorgegaan met het volgen van Avery. Volgens Netflix zijn er inmiddels genoeg nieuwe feiten aan het licht gekomen, om er een tweede reeks over te maken. Zo zal dieper worden ingegaan op de emotionele tol, die het proces heeft op de betrokkenen. Verder zal Avery’s nieuwe advocaat Kathleen Zellner de makers toegang geven tot al haar documenten, zodat zij een zo compleet mogelijk beeld van de controversiële zaak moeten kunnen schetsen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!