Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Netflix experimenteert met reclames

  •  
19-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Better Call Saul S04
Tussen twee afleveringen in zou er er soms een advertentie voor een andere serie op Netflix getoond worden.
Het nieuws kwam als eerst naar buiten via Reddit , waar iemand beweerde dat hij na het kijken van een aflevering een reclame voor Better Call Saul (foto) te zien kreeg die hij niet kon skippen. Een aantal andere Netflix-gebruikers liet daarna weten dan hen hetzelfde was overkomen en dat leidde vervolgens tot boze reacties op social media. Netflix heeft via de website Cord Cutter News inmiddels op de claims gereageerd. Het gaat volgens de VOD-dienst enkel om een experiment, waarbij er tussen afleveringen in soms een advertentie voor een andere serie getoond wordt aan de hand van iemands individuele kijkgedrag, om gebruikers op het spoor te zetten van andere content die ze mogelijk interessant vinden. Netflix benadrukt dat het - in tegenstelling tot wat er op Reddit beweerd wordt - altijd mogelijk is om zo'n advertentie te skippen.
Of Netflix de reclames daadwerkelijk door zal zetten is niet bekend. Het experiment wordt momenteel uitgevoerd bij een klein percentage van alle Netflix-gebruikers.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!