Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Netflix bestelt Zweedse serie Quicksand

  •  
11-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
157 keer bekeken
  •  
Quicksand
Netflix kondigde zijn allereerste Zweedse serie aan in de vorm van de thriller Quicksand.
De Scandinavische series in het aanbod van Netflix worden erg goed bekeken en daarom krijgt na Noorwegen en Denemarken nu ook Zweden een Netflix Original. De VOD-dienst gaat daarvoor samenwerken met Camilla Ahlgren, die eerder schreef voor The Bridge , een Scandinavische serie waarvan de huidige drie seizoenen momenteel ook op Netflix staan. Quicksand wordt een adaptatie van de bestseller Störst av Allt van Malin Persson Giolito.  Vorig jaar werd het boek in eigen land uitgeroepen tot de beste misdaadroman. Het verhaal draait om de doorsnee studente Maja Norberg, die na een schietpartij op school verdacht wordt van moord. Tijdens het onderzoek naar wat er op die tragische dag gebeurde, komen er persoonlijke details over haar relatie met een jongen en zijn disfunctionele familie aan het licht. Quicksand zal volgend jaar in productie gaan.
Netflix komt met steeds meer Europese series, zoals het Italiaanse Suburra , het Spaanse Cable Girls en het Duitse Dark. Ook een eerste Turkse serie is inmiddels aangekondigd.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!