Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Narcosis: film met Thekla Reuten gaat in juli in première bij de NPO

  •  
11-06-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
96 keer bekeken
  •  
Narcosis_st_1_jpg_sd-high

© September Film

Thekla Reuten won een Gouden Kalf voor haar rol als rouwende moeder die na de dood van haar man (Fedja van Huêt) achterblijft met haar twee kinderen.

De Nederlandse dramafilm Narcosis (2022) is op vrijdag 5 juli te zien op NPO 3. Narcosis volgt een hecht gezin dat ontwricht raakt wanneer de vader tijdens een professionele duik in Zuid-Afrika niet meer bovenkomt. Gebukt onder dit verlies, ontwijkt Merel (Thekla Reuten) de dood van haar man (Fedja van Huêt) en alles wat er mee te maken heeft. Haar nog jonge kinderen raken hierdoor verstrikt in hun zoektocht naar antwoorden, waardoor het hele gezin uiteindelijk tot stilstand komt. Merel heeft geen andere keuze dan het verlies op haar eigen unieke manier onder ogen te komen, om zo samen weer aan een nieuw leven te kunnen beginnen. Narcosis werd geregisseerd door Martijn de Jonge, die samen met Laura van Dijk aan het script werkte. De film won drie Gouden Kalveren, waaronder eentje voor het spel van Reuten, en was destijds tevens de Nederlandse inzending voor de Oscaruitreiking.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!