de Lagarde

Nadiya Bakes S01: baktherapie op haar best

  •  
13-02-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Nadiya Bakes
Nadiya Hussain laat met de serie een verfrissende wind waaien door het aanbod van kookprogramma’s.
Nadiya Hussain’s aanstekelijke, warme en enthousiaste karakter spat van het scherm in de achtdelige serie Nadiya Bakes. ‘Laten we bakken, eten en gelukkig zijn.’ In de serie maakt Nadiya hartige en zoete gerechten en gaat ze terug naar haar eerste ware liefde: bakken. Van dagelijkse lekkernijen tot uitgebreide desserts om te delen, vol passie neemt Nadiya de kijker mee, van de bakbasics tot haar kenmerkende twists.
De serie is qua opzet een klassiek kookprogramma: er worden drie recepten gemaakt in een prachtige open keuken. Van cupcakes en scones met een twist, tot pizzabrood en donuts gevuld met kip, Nadiya laat het allemaal de revue passeren. ‘Bakken is mijn happy place.’ De winnaar van The Great British Bake Off 2015 heeft openlijk gesproken over haar levenslange strijd met haar angst- en paniekstoornis en heeft daar zelfs een documentaire over gemaakt. Voor haar geeft bakken rust en met de serie wil ze de kijker ook meenemen naar haar happy place. En dat lukt.
Nadiya Bakes
Elke aflevering geeft ze ook het podium aan bakkers en patissiers in het Verenigd Koninkrijk die zij bewondert. En, niet verrassend, zijn de mensen die zij hiervoor heeft uitgekozen niet allemaal wit. Zo komen meester-chocolatier Aneesh Popat, mille-feuille-expert Ravneet Gill en patissier Nastassja Lusengo aan bod. Dat zij de diversiteit van Britse bakkers laat zien is belangrijk, omdat er in kookprogramma’s veelal witte mensen zijn die de ‘deskundigheid’ krijgen over klassieke (Britse) recepten.
Nadiya Bakes
Hierdoor, en door haar eigen persoonlijke verhalen over hoe zij is opgegroeid met de Britse klassiekers maar met een Bangladeshi en Zuid-Aziatische draai, laat zij zien dat haar ervaringen óók Brits zijn. En haar recepten ook.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Nadiya Bakes
Met opmerkingen als ‘specerijen horen niet alleen bij hartig. Wie zegt dat?’ en ‘vanwaar dat debat tussen room en jam? Wat maakt het uit hoe je het eet?’ daagt zij de kijker ook uit om anders na te denken over de klassiekers en om niet bang te zijn om gewoon lekker te doen wat je zelf wil. En is dat niet waar eten en koken om moet gaan?
Nadiya Bakes S01, vanaf 12 februari 2021 op Netflix
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!